Naakt zwemmen sex gay zoekt

naakt zwemmen sex gay zoekt

Tegen de tijd dat zij hun team van gendarmes hebben opgeschaald moeten ze weer een jaar wachten Bekend systeem en het werkt. Maar er moet toch een mooi plekje zijn in Drenthe!! Ron patrrick     Leuke dingen beleefd op de moere, heerlijk vaak naakt rond gelopen. Lekker van de zon genoten.. Lijkt compleet over in het noorden van het land Naturist     Daar wordt door de politie met honden gecontroleerd. Ik snapte het eerst niet, hoe de politie erachter kwam. Toen wist ik het zeker, dat de wandelaars met honden aan de politie hebben gewaarschuwd.

Lekker uit de wind , maar in de zon kan je nog heerlijk genieten Misschien wel de laatste mogelijkheid deze zomer. Het is er idd.

Je moet het meer een stukje voorbijrijden als je al op het zandpad zit en dan de sloot oversteken, langs een veld boerenpad rijden om bij de plas te komen. Tot een paar jaar geleden kon je direct bij de plas oversteken. Eerst werden er grote betonblokken geplaatst om dat tegen te gaan, later was de hele doorgang weggehaald. Er kwamen eerder altijd redelijk wat mensen, naaktzwemmers, zoals wij, maar ook mensen met campers, jongeren, en heel veel honden. Men zegt hier dat het niet vanwege de naaktzwemmers is gesloten, maar vanwege de campers, en de jongeren die er kampvuren aanlegden en harde muziek draaiden, en rotzooi achterlieten.

Vroeger parkeerde men trouwens vaak langs de sloot. Er is plek zat, alleen een beetje eng om je auto zo achter te laten in de middle of nowhere. Maar goed, ik kan me voorstellen dat je dit liever niet doet.

Ik kan er met de fiets heen, dus makkelijk praten voor mij. Alvast bedankt Genieter     Ik ben daar regelmatig, even afkoelen en lekker ontspannen het is een heerlijke plas, op door de weekse dagen vaak niemand aanwezig Drent     Blijkbaar had ik geen geduld, haha. Maar toch bedankt, Genieter. Is inderdaad een zandweg je rijdt de plas voorbij tot je over de sloot aan de rechterkant kunt en dan weer terug naar de plas.

Het is een slechte weg, maar het kan. Je ziet dan langs de plas wel plaatsen voor je auto. Even zoeken en je hebt iets moois! Ik ben daar geweest en kon niet verder rijden, i. Vroeger werden mensen zogenaamd lastig gevallen door naakte mensen. Nu dus door mountainbikers die je omver jakkeren en ander gespuis, het is maar waar je 'last' van hebt. Kan je nog steeds naakt zonnen bij de moere? Is het er druk en komen er meer jonge mensen? Ik twijfel al jaren om er heen te gaan en nu lees ik dat je er niet meer terecht kan?

Is er een andere geschikte plek in de buurt van Assen? R EN J     Is er een andere leuke ontspannende plaats in de buurt?? Nog twee andere paartjes en 4 mannen daar.

Net als wij hadden die de auto op de welbekende plaats gezet zodat niet te zien was vanaf de straat dat er mensen bij de plas zijn. Niet 1 boa gezien of boswachter. Wel een ruiter met een paard. Die "grasstrandjes" die je elders ziet, met prullenbakken en alles erbij, dat georganiseerde, dat is niks voor mij. De Moere had iets vrijgevochten, wat me enorm aanspreekt. Los van het sekstoerisme bedoel ik. Vroeger woonde ik langs de Waal, met grote lange zandstranden.

Daar had je een heel strand voor jezelf alleen, niks geen regels, niks geen bestemmingen, gewoon 'ontdek je plekje'. Dat vond ik bij de Moere ook terug. Ga je naakt in de door jou genoemde berm, dan is de plaats niet geschikt voor naakt recreatie en krijg je daar een bekeuring voor, je bent immers te zien vanaf de openbare weg, pad.

De burgemeester is een lafaard. En dan eerst ook nog met een schijnheilige kop voor de camera van RTV Drenthe verschijnen op zoek naar een andere locatie, wat een vent! Jarenlang hier menig fijn uurtje doorgebracht. De gemeente heeft eindelijk haar zin. Heb het altijd al onbegrijpelijk gevonden dat er zo'n gezeik was over deze plek.

Niemand maar dan ook niemand had hier overlast van. Het is bijna in elke gemeente hetzelfde liedje, stiekem gekonkel en belangenverstrengeling. Hier is dat ook zeker het geval! Maar wat ik nou echt zo zwak vind is dat de gemeente toe heeft gezegd dat er naar een alternatief wordt gezocht maar zich vervolgens in stilzwijgen hult.

Ook dit is politiek. Gewoon niets meer laten horen dat bloed het vanzelf dood. Dat de burgemeester hierin een grote rol speelt is inmiddels wel duidelijk waarschijnlijk staat hij onder druk van de gemeente want zo gaat het in de meeste gevallen. Alle recreanten zouden zich moeten verenigen en massaal naar de gemeente moeten stappen. Ombudsman inschakelen of pers geeft meestal ook wel resultaten. Ondanks alles ga ik er dit weekend toch weer eens een paar uurtjes doorbrengen.

Ben echt niet van plan me weg te laten jagen. Zonnige groeten en tot kijk bij de Moere Alteveer Hiervoor geldt: Normaal gebruik van publiek domein dient door de rechthebbende overheid zonder meer te worden geduld.

Elk pad of weg heeft ook een berm. Langzaam aan bloedt het hier ook dood Wat een geweldige plas was dit toch Lekker uitgestrekt, niemand die je lastig valt, en anders gewoon duidelijk zijn. Lekker naakt rondom de plas, zoveel te zien Niks meer van over Eve     Zon en hittegolf in dagen!! Hoog tijd om hem daar op aan te spreken!!

Bovendien is dat particulier bezit waar verder niemand ,behalve de eigenaar, de regels maakt. En die staat het toe mits het geen vuilnisbelt word. Als je daar buiten de paden bent krijg je dus een bon. Op blijkbare wijze verboden buiten wegen en paden. Daar gaat alleen de onafhankelijke rechter over en deze kijkt of er mogelijk sprake is van overtreding van artikel schennis der eerbaarheid. Het is wel duidelijk dat de buurman, met zijn mountainbikeverhuur, de mountainbike-route en het nieuwe bruggetje, een nieuwe extra attractie in de markt wil zetten: Voyeurisme van een ongeklede recreant.

Het kan haast niet anders dan dat bij de mountainbikeverhuur de mededeling is gedaan: En inderdaad binnen een kwartier nadat een groepje mountainbikers voorbij is gefietst, en kennelijke een waarneming heeft gedaan, verschijnt de politie ten tonele. Bij artikel moet er sprake zijn van: Naar mijn mening voldoet noch de groep mountainbikers zijn immers attent gemaakt op de mogelijkheid van ongeklede recreanten noch de buurman aan genoemde criteria en treft de ongeklede recreant geen blaam.

Op grond van welke overtreding en , welke wetsartikelen? Als je in de gelegenheid bent, zou ik het laten voorkomen. Let vooral op de termijn waarbinnen je bezwaar kunt maken. Tjipke Tasma webmaster     Verziek het nu niet bij de Hoornse Plas. Hier heb je ook al een kaalslag veroorzaakt met je in de bosjes gedoe.

En vergis je niet in de overlast die je veroorzaakt. Voor seksrecreanten is er geen plaats op het naaktstrand. Heb m'n bekeuring direct te pakken!

Was te verwachten natuurlijk. En ja, er kwamen moutnainbikers langs, dus kan best komen dat die de politie hebben gebeld. Ik ga lekker naar Schoonloo, goede tip! En sowieso de Hoornse Plas, zijn tenminste ook faciliteiten bij. Kun je nog eens een ijsje kopen. En niemand die zich stoort. En er zijn ook gewoon bosjes waar je eventueel iets kunt doen.

Om hem te herinneren aan zijn belofte kan iedereen deze tekst gebruiken en aan hem sturen via de mail of brief. Alle gegevens staan in de tekst. Tekst kan worden gekopieerd - zelf even invullen met Naam- datum en handtekening. Nakomen afspraak vervangende vaste locatie voor openbare naaktrecreatie Grolloo, 09 mei Geachte Burgemeester Eric van Oosterhout, Middels dit schrijven willen wij u er aan herinneren dat er medio april door de NFN met u geprekken zijn gevoerd betreffende een nieuwe locatie voor openbare naaktrecreatie.

Daarin heeft u zich bereid getoond om met een nieuwe locatie te komen. Tot op heden is er geen enkele reactie geweest waar uw zich aan uw beloften heeft weten te houden. Zoals u bekend is het in Drenthe bijzonder slecht gesteld met de openbare gelegenheden waar naturistisch gerecreëerd kan worden. De maatregel om de grote Moere te sluiten voor naturistische recreatie betekent dat vele naturisten nu onnodig grote afstanden moeten afleggen en dat is voor velen geen optie — het geldt voor velen dat het zowel praktisch als financieel niet haalbaar is.

Daarom de herinnering om uw beloften na te komen en voor de naturistische recreant een vergelijkbare openbare gelegenheid ter beschikking te stellen waar de naturistische recreant terecht kan. Wij verzoeken u dringend om uw beloften na te komen. Deze brief staat openbaar ter download voor eenieder die u aan uw beloften wil herinneren. Deze locatie lijkt mij zeer geschikt om naakt te zonnen.

In de beurt van de Grote rietplas. Misschien een mooi alternatief? Wie niet op reguliere naturisten terrein wil Op een mooie dag afspreken. Om er met veel mensen. Naar de moere te gaan. En dan als een demonstratie. Er met grote getale naakt gaan lopen!! Dit gaat dus niet op voor de burgervader, de weledele heer Eric van Oosterhout. De route loopt precies over het wandelpad rondom de plas. Overal is het pad breder gemaakt. Vraag mag in buiten de paden over dit ATB pad wandelen niet naakt maar gekleed De Moere is hierbij niet meer te gebruiken voor bloot recreatie.

Niets dan praatjes maar geen daden. Weet iemand nog een plek in de buurt van drenthe? Of zou hij dan overtreders aanpakken en de weg open houden voor de gewone weg gebruikers.

Laat hij de grote moere weer toegankelijk maken voor de fatsoenlijke naakt zonner,en diegene die misbruik maken van deze mooie plek aanpakken. Waar kunnen we nog heen om lekker te zonnen? Ik heb Eric va Oosterhout burgemeester al een brief geschreven. Met het verzoek om de Grote Moere weer open te stellen voor naturistme totdat hij een andere plek voor ons heeft gevonden.

Eric van Oosterhout heeft zich tot op heden een lange en eenzijdige stilte toegeëigend. Wanneer komt hij met een passend voorstel om het vrije naturistische recreëren een goede en blijvende plek te geven waar Drenthe zo om verlegen zit. Het wordt intussen wel eens tijd Eric van Oosterhout!! Het begint met een bruggetje, straks neemt hij de hele plas in Wordt het 1 groot klimpark. De burgervader zal wel druk zoekende zijn. Voor een geschikte plek. Dat heeft hij belooft! Dus kom maar op!

Of we moeten de moere gewoon weer gaan gebruiken! Ik hoop op een leuke plek. Het is soms zo lekker om blood te kunnen zijn. Ron Jan     Bij de plas heb ik vorig jaar een paar keer met iemand over dit probleem gesproken. Wij vermoeden dat er "mensen"zijn die op een mooie warme dag tegen elkaar zeggen, kom we gaan naar Grollo om ons gezellig te ergeren en daarna een klacht in te dienen. Laat dit soort "ramptoeristen" svp weg blijven en ons de plas weer terug geven.!!!!

Seizoen "14 viel al weg maar de belofte van die burgervader mag intussen wel een keer worden ingelost! BQ Mag je niet eens meer in je blote kont in je huis lopen? Laat ze die gastjes veroordelen voor gluren!

Uitspraak gaat over blote kont om je huis lopen!! Ik ben laatst wezen kijken, het is niet echt om de hoek voor mij maar was wel benieuwd. Op google maps ziet het er ok uit, maar die is niet recent, op Yahoo maps zie je al duidelijk dat veel van de waterkant begroeid is. Ook zal er niet veel zon zijn op de stukjes waar je wel kan recreeren, die lijken mij ook typische hondenuitlaatstukken.

Er wordt niet meer gebaggerd in het water, dat is nu dan ook helder, wel is een zandoverloop van de nieuwe plas aan de overzijde. Op de terugweg bij de Moere langs gereden, ik kende het wel maar nog nooit geweest. Zonde, het is een mooie plas. Hans, da's een goede van dat bordje: Welk VAM meer is dat precies?

Dit voordat deze ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant en de bescherming van artikel WvS kan inroepen wegens schennis der eerbaarheid. Een en ander analoog aan de gevarendriehoek: BQ hans     Natuur" of dergelijke tekst is echt niet nodig. De naturist is natuurlijk ook natuur. Zie ook eens de uitspraak in hoger beroep van de rechter in de zaak over het natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout. Waar kijkt de rechter naar: Speciaal voor die vakantie gangers uit andere landsdelen, die 's zomers op de vele campings staan??.

Deze mensen zijn dan gewaarschuwd. Kunnen ze ook geen aanklacht meer indienen, hans     Dit maakt elke argeloze, niets-vermoedende en ietwat naïeve bezoeker, die ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant, niet geloofwaardig als klager wegens schennis der eerbaarheid art.

We lezen graag de voortgang. Of ik de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk kan maken, is de vraag. Er wordt aan gewerkt. Immers de mens al dan niet bloot is toch ook natuur en kan worden verwacht in het buitengebied. Als je toch langsgaat kan je dan meteen even regelen dat de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk is.

Deze zomer was een regelrechte ramp voor de naturist in Drenthe! Ook is het niet verboden bloot in de natuur buitengebied rond te lopen. In een buitengebied ook dat van Grolloo kan men natuur verwachten. Men komt toch voor de natuur! Bedoelde klagers vallen danook vrijwel uitsluitend onder de categorie gluurders en moraalridders met masochistische trekjes die wel de splinter in het oog van de ander zien maar niet de balk in het eigen oog.

Langzaam zien veranderen in ontmoetingsplaats voor mannen zoekende heren. Daarna de laatste 2 jaren de naaktrecreanten. Eerlijk gezegd niet gelukkig mee. Hoef al dat vlees meestal niet fris en fruitig niet te zien maar goed ieder zijn meug dus de zomermaanden maar overgeslagen. Gisteren onaangenaam verrast door de Toegang verboden borden. Hun doel is immers bereikt, geen lastige pottenkijkers meer bij de plas die zien wat daar allemaal gebeurt, ja ik heb het over de gifstort!

Mijn fiets heb ik verstopt en ik ben in het hoge gras "onzichtbaar" gaan liggen, Niet bij het water maar meer naar de weg. Geen probleem ,maar je moet wel uitkijken voor de BOA.

Dit moest eigelijk niet nodig zijn om bloot te recreeren. We wachten op een oplossing door de gemeente Alle acties ten spijt, maar de gelegenheden voor naakrecreatie lijken nu allemaal met voorrang open te staan om honden uit te laten. De hond heeft daarmee meer status en waardigheid dan een mens verkregen. Als mens en naturist verlaag ik mijzelf toch echt niet om in een hondentoilet te moeten gaan liggen!

Deze 'werknemers' zijn in onze dienst, weet u nog. Het is wel een prachtige locatie. De plas zelf qua grootte niet vergelijkbaar met de Moere. Er zijn dan ook minder zonplekken. Het water is prachtig helder. Parkeren kan aan de kant van de aangrenzende asfaltweg. Aan de onverharde weg die erop uitkomt kan dat ook maar daar zijn wat percelen die privé terrein zijn. Opletten op de borden dus. Veel plekjes om te liggen alhoewel sommige stukken beetje zompig zijn.

De kant met de grootste open plek aan het water wordt met mooi weer bevolkt door grote groepen plaatselijke jeugd en ze hebben lol. Ook worden er veel honden uitgelaten. Aan de overkant zijn kleinere plekjes ook snel vol waar aan eind van de middag echte FKK-ers liggen.

Voor de meer ruimdenkende, die moeten iets verder lopen. Opvallend is dat Duitsers wel hun afval weer meenemen Het is er redelijk ongerept het is duidelijk dat ze dat zo willen houden. En muggenspray mee, de dazen zijn een plaag dit jaar. Nou, toen ik daar aankwam, zag ik een auto met 2 of 3 controleurs rondom het plas rijden. Was er even en ziet er prima uit met leuke plekjes rond het water.

Wat is er aan de hand hier in Drenthe. Wie kan er nu last hebben van naaktrecreanten aan de Vam-plassen. Eindelijk een nieuw stekje gevonden na de sluiting van de Moere en nu weer dit. Gewoon lekker zonnen en genieten is er straks niet meer in Drenthe.

Geef de overlast veroorzakers een stuk bos waar ze zich kunnen uitleven. Ik ga eens bij die plassen kijken hoe het daar is. Bij Emmen is er een naturistenterrein, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij een voormalige plas de Grote Moere. Bij Meppel is een niet al te grote plas, Engelaarde. Onder Wijster is er ook een plas, alleen is het geen officiële naaktstrandje.

Verder zou ik het niet weten waar het naaktrecreren wel toegestaan zijn. Had al veel gehoord van de Moere. Hebben ze het daar verboden. Daar baal ik als een stekker van. Omdat er mensen zijn die daar sex hadden. Leven en laten leven toch. Kan iemand mij vertellen waar in Drenthe richting Exloo nog meer mogelijkheden zijn om naakt te recreëren. Berrie uit Groningen     Eerst kwam ik inderdaad veel jongeren tegen.

Maar om het meer heen heb je af en toe plekjes die tamelijk prive zijn, en daar wordt her en der naakt gerecreëerd. Het is er erg mooi. Het enige nadeel vond ik dat er veel van die ellendige paardenvliegen waren. Ik heb mooie herinneringen aan de mooie dagen van weleer en de aardige mensen die ik ben tegengekomen. Het was mooi en bijzonder.

We kunnen wel janken om de acties van overheid en buurt bewoners maar je kon er gewoon op wachten. Vanaf het moment dat er hetrostellen kwamen waarbij de keurig geklede heren zich in rijen van 3 konden opstellen om mee te doen is het mis gegaan. Grolloo blijf de meest geschikte plek voor naturisme maar zou dan moeten worden gecombineerd met geklede recreatie en gezinnen net zoals vroeger. De beste plek voor parkeren is gelijk naast landgoed de Moere ,of werken met parkeer vergunningen op naam.

Wat het sextoerisme zorg dat die gasten ergens een plek krijgen ver van Grolloo waar niemand er last van heeft. Als laatste ,dat niemand de boetes heeft aangevochten geeft wel een beetje aan dat er bij de Moere veel mensen zonder ballen rondliepen Sven     Welke plas werd hier bedoeld? Natuurlijk jammer dat grote Moere niet meer de juiste plek is voor ons.

In Emmen is een prima officiele plek voor ons. Naturistenterrein "de bargerhoek" Als we toch iets meer onoficieels willen is achter dit terrein een mooi natuurgebied waar ietjes meer ook mogelijk is. Wie weet is dit een ideetje? Daar waar ze nog aan het zandwinnen zijn? Ligt maar 5km verderop weggetje dat naar boomkroonpad leidt en lijkt wel een verlaten paradijsje Krijgen wi jdan de kleine moere terug?

Wel zo eerlijk lijkt mij. Maar als ik er zo over nadenk en denk aan hoe de plas er straks uit gaat zien met die 4 eilanden erin. Dat is toch een ideale plek om een mega groot klimpark op te bouwen? Wie weet hebben ze dit in al bedacht toen ze hebben vergaderd wat ze met de Moere gingen doen.

En gaan ze volgend jaar of het jaar erna beginnen met bouwen en moeten we daarom daar weg. Want niemand had echt last van ons volgens mij.

Maar dit zijn mijn speculatie. Was gezellig met oude bekenden van De Moere. Ook lekker gezwommen in het water. De plassen liggen aan het eind van de Weegbrugweg. Zal wel een andere plas zijn in de omgeving van Renckenberge waar je bloot kunt liggen.

Hadden er al iets van gehoord. Onze nieuwsgierig is al een poosje gewekt, maar hebben de tijd nog niet gevonden om er even heen te gaan. Blij om te lezen dat het een mooie plas is!

Maar je lijkt mij sowieso een type die weinig verdraagzaam is. Ga lekker naar aangewezen stranden om er luchtig bij te liggen, trek op elke andere plek even wat aan, hoe moeilijk is het? Je kan zeggen dat de goede onder de kwaden lijden maar wat mij betreft is er überhaupt niks acceptabel aan het bloot rondmarcheren bij andere mensen in de buurt en zal hier bij constateren ook direct melding van maken op basis van eerbaarheid schennis.

Ik wens iedereen een hele fijne dag toe! Met of zonder de Moere! Maakt mij geen Moer meer uit Dan had je je bericht ook beter achterwege kunnen laten Karma en getuigd niet van enige bijdrage!!!! Is dit waarheid of slechts speculatief? Ik zelf ben al een hele tijd klaar met de Grote Moere en de Kleine Moere! Voor dagrecreatie is het daar niet gek. Een mooie plas met stukje strand. Op 1 juni is er een open dag.

Er is zelfs een terrasje bij. Dus een windscherm kan ook in Elletshaar uitkomst bieden. Over de oere, tjah nu de pottenkijkers daar weg zijn en fel bestreden worden kunnen Gemeente, Staatsbosbeheer en de Provincie gewoon doorgaan met de milieuvervuiling aldaar!

Ondanks officiele klachten richting de Provincie over deze vervuiling geen handhaving! Er zijn echter wel stukjes te vinden maar officieel is naaktrecreatie niet toegestaan. We kijken uit naar andere plaatsen in het mooie Drenthe. Nogmaals doodzonde van de Moere, die plaats is gewoon gedemoniseerd en daar zijn veel mensen de dupe van mirakels     Eerst mochten we nog maar een halve plas gebruiken.

En nu heeft hij het voor elkaar de hele plas naar zich toe te eigen. Kan hij mooi speurtochten uitzetten voor de kinderen. Zullen zij ook bekeurd worden als ze naast het pad lopen? Was daar in Ellersthaar ook plek voor naaktrecreatie? Ik was er zondag en toen waren er veel gezinnen met kids en veel loslopende honden.

Maar het is een prachtig stukje natuur Ik wil ook heel graag weten Burgemeester laat niets meer horen Vandaag met het mooie weer moeten uitwijken naar de hoornseplas. Was er een tijd niet geweest, op verschillende plekken gelegen maar de hele dag heb ik sex gezien.

Met name - en hoe kan het ook anders - heren die zich op allerlei manieren bezighouden met het zoeken, delen en tonen van hun hormonale driften. Het is blijkbaar 'naturistisch gewoon' om met erecties te liggen of daarmee bij de sanitaire voorziening rond te lopen en maar pogen om te pakken wat je pakken kan. Sommige van deze kansloze typetjes maken er zelfs een 'sport' van om zich in de bossages op te houden en vrouwelijke wandelaars te tracteren met hun geruk.

Dat deze wandelaars een grote leeftijds marge hebben is geen nieuws denk ik. Het is geen eenmalig incident want er lijkt werkelijk een strategie bij deze heren te zijn. Ik kan het mishebben, maar dat heeft niets met naturisme te maken en daarmee kan deze lokatie binnenkort ook worden gesloten voor dit doel. Het wordt hoog tijd dat deze "figuren" eens goed worden aangepakt! Ze verkloten het voor iedereen! De heer eefting is een misselijk makend mannetje ,ik wens hem dan ook allesw toe Sven     Ik weet niet of dat allemaal waar is, maar ik heb wel gelezen over stank en veel vissterfte.

Dan is dit voor mij in ieder geval een hele goede reden om dan niet meer in de "natuur" te willen vertoeven van zowel de Grote Moere als wel van de Kleine Moere! Geen behoefte om familieleden te laten spelen en ravotten in en op vervuilde grond of water, aangezien vervuiling van grond en water behoorlijk uit de hand kan lopen! Ze maken er maar een mooi park van Ik ben er klaar mee!

Enkele jaren geleden eens een gesprekje gehad met 2 handhavers die toen nog geen bekeuringen uitdeelden , die knurft stond er ook bij en bemoeide zich nogal irritant daarmee waarop ik die vent gezegd heb dat hij z'n grote klep moest houden en oprotten: Als blikken toen konden doden ; Jammer dat het gebeurt is Berry uit groningen     Ik ben geen advocaat van de duivel maar men was het daar beu.

Bij mooi weer even combineren met een drankje bij de Kleine Moere. Na tig jaren is het gelukt! Ik feliciteer Grolloo en dhr. Heb u naasten lief! Karma is a bitch!!! Ik zou zeggen probeer het gewoon eens bij Ellersthaar. En kun je hier goed parkeren? Zou inderdaad jammer zijn als hier de verkeerde mensen op af zouden komen. Berie uit groningen     Zal voor veel mensen uit Drenthe te ver zijn. Jan en Inge     Wel een alternatief achter de van der valk in Zuidbroek is een mooie afgraving kijk maar even via Google maps, daar liggen wij met regelmaat naakt, als je dat zandstrand vanaf de parkeerplaats ziet kun je aan de rechterkant naar achter lopen daar kun je heerlijk ongestoord liggen.

En ook nog eens gratis genoeg parkeerplaatsen Groet, Jan en Inge Joost     Ben naturist en kom er al jaren. Nu las ik hier op deze site dat de Moere verleden tijd is.

Nu moet ik dus op zoek naar een ander mooie plek. Kom uit de omgeving Veendam en met de verdubbeling van de N33 binnenkort dacht ik nu ben ik sneller op de Moere.

Dus als iemand nog een mooi plekje weet voor deze naturist die van zwemmen en zonnen houd, dan hou ik mij aanbevolen voor tips Poeto     Vieze vuile smerige politieke spelletjes worden ook al jaren gespeeld als ik de vele reacties her en der mag lezen! Dit getuigt dan maar weer van de bekrompenheid van de mensheid wat betreft religie en regelneukerij op gemeentelijk beleid en wat dacht je van de commercie en ondernemers in de directe omgeving Het is allemaal eigen belang en zakkenvullerij Arme natuur, arme vissen, het was zo mooi Seksrecreanten zullen zich nu gewoon gaan verplaatsen Jammer dat verdraagzaamheid in Nederland een steeds schaarser goed is geworden Tis gewoon aandoenlijk en ik schaam me langzamerhand diep voor sommige mensen in dit land!

Ik wens de échte Naturisten een fantastische nieuwe plek toe. Ik wens de buitensekstrecreanten hetzelfde toe, maar daar zal de politiek wel geen plek voor vrij willen maken, want ooooh jee En ik wens u allen heel veel wijsheid toe! Daar wil ik het verder graag bij laten! Per abuis uw naam in het vakje van eigen naam getikt in vorige bericht. De gemeente in het bijzonder maar zeker ook staatsbosmeneer hebben veel verprutst daar! Het vanaf de openbare weg zichtbaar maken van de plas, het opruimen en egaliseren van de vele zandbergen waar veel schuilplaatsen waren voor anders denkenden9ja die mensen zijn er ook!

Biotoop vernieling en de waterkwaliteit verwoesten door dumping van gif troep. En ach, die zielige echte zonaanbidders die alleen maar voor de zon kwamen, laat me niet lachen. De Moere stond sinds jaar en dag bekend dat daar iets meer kon!

Ja excessen en provocatie was er ook en zeker de oorzaak van dat het nu voorgoed gebeurt is daar. Maar praat me niet over het alleen daar voor de zon komen. Men ging er daar voor heen, speciaal omdat het daar kon! Nee ik heb het niet over de smeerlappen die in het zicht van iedereen maar hun gang gingen, ik bedoel de mensen die het spannend vonden om gezien te worden en te zien. Dat je daar een beetje moeite voor moest doen was juist spannend en wie het niet zien wou zag het sinmpelweg niet.

Nee nu niet schijnheilig gaan doen naaktlopers. Er wordt 'gelukkig' gezocht naar een andere locatie voor de naaktrecreanten, Mosterd na de maaltijd! En waar moeten de mensen heen die graan onder de zon van elkaars lichaam willen genieten? Ik weet het niet maar een mens verander je niet zo gauw, ook niet door allerlei verbodsbepalingen! Jammer jammer en nog eens jammer. Staatsbosbeheer en de gemeente kunnen nu ongestoord verder gaan met het vergiftigen van de plas en het verwoesten van de prachtige natuur daar om heen!

Wat zijn jullie toch een bekrompen zielig zooitje. Wat mij altijd op is gevallen dat veel is vernield zelf door de gemeente. Jaren geleden zaten er zelfs oeverzwaluwen daar waar nu de weg loopt en dit is zomaar weggevaagd, weg prachtige vogels. Ik heb altijd gemerkt dat veel zichzelf regelde er is altijd naaktrecreatie geweest rond de gehele plas en niemand klaagde behalve de puriteinse wethouder uit de gemeente Grolloo die zich wel eerst kwam vergapen aan al dat bloot en 's-maandags ging lopen klagen, zo ook de campinghouder die zo nodig wandeltochten en speurtochten moest uitzetten langs de naaktrecreanten en dan ook op het gemeentehuis ging klagen over al die blootlopers waar zijn gasten mee geconfronteerd werden.

Hier wil ik het bij laten maar blijf het erg jammer vinden dat het zo eindigd. Het naturistisch gebeuren rondom 'de Grote Moere 'is verleden tijd. De activiteiten in de afgelopen jaren van sommige zogenaamde naturisten hebben er toe bij gedragen dat deze maatregelen zijn genomen. Ja nu moet een ieder maar weer zien waar hij recreërt. Wat mij wel weer opvalt is dat de zogenaamde naturisten ook op andere plekken de zaak wil verzieken. Maar ja , goed dat er nog politie is. Hoop wel dat de NFN nog een positieve bijdrage kan leveren voor de echte naturist.

Heeft iemand meer info over Ellertshaar? Je kunt er blijkbaar omheen lopen Heerlijke kleine strandjes, hopelijk word dit de nieuwe plek om heerlijk naakt te genieten De Moere word een beetje een machtsmiddel der politiek ben ik bang Allemaal reageren lijkt mij Door het nieuwe volledige parkeerverbod is het naaktstrandje ook voor de naturisten slecht bereikbaar.

De gemeente heeft al wel laten weten dat naaktrecreatie langs de plas blijft toegestaan. De politie acties zijn uitsluitend gericht tegen de seksrecreanten. De NFN vraagt regelmatige bezoekers van het naaktstrand zich te melden via Bernd nfn. We vonden het al vreemd dat er zo weinig auto's stonden, maar goed het ook nog bewolkt. Volgens de buienradar zou over een uur de zon schijnen en dat deed het ook.

Het bleef wel opvallend stil langs de plas. Wie plaatst er nu zomaar van de ene op de andere dag een parkeerverbod bord zonder extra borden dat de situatie gewijzigd is? Laten we met zn alle brieven naar de gemeente sturen dat ze dit terug trekken. Want nu zijn we allemaal de dupe. Naturisme heeft niets met openbare sex te maken. Bij de Aldi zijn de fiestendragers in de aanbieding. Parkeer je auto elders en fiets het laatste stukje.

Moet je natuurlijk wel een trekhaak hebben. Wat denken ze wel niet. Zorg wel dat mensen je niet vanaf openbare wegen of paden meteen kunnen zien. Ja jammer dat je de auto niet meer zo dicht bij de plas mag parkeren maar daar hebben echte naturisten toch niet zoveel moeite mee?

Robert en Annemiek     Blijkbaar is het naakt recreëren nu wel weer helemaal ok, mits je maar niet vlak bij De Moere parkeert. Liever helder water en wat moeilijker parkeren dan stank en gore zooi in het water. Ik noop echt dat we nog lang gebruik mogen maken van de moere. Het is daar zo mooi. Het is soms toch heerlijk om blood te zijn! En het sex gedoe daar. Laat de mensen hun leven lijden! Het moet toch goed komen met de moere. Een toespraak kan en wil ik niet houden, maar vanwege het verlies, de teleurstelling en ook wel met een laag van boosheid wil ik toch even het volgende kwijt; Uit alle berichten in de media, veel reacties van voormalige bezoekers van en over de Grote Moere is overduidelijk een boventoon aan overlast te lezen die verraad dat het zg.

Het werkelijke naturistische doel is daarmee overleden! Dat dit verlies voor vele mede-naturisten een schok is kan mij voorstellen. Hiermee is de enige, de laatste en plezierige openbare gelegenheid in Drenthe ons ontvallen. Nou ja, en enz dan maar. Hopelijk zien de autoriteiten zoals Provincie en Staasbosbeheer eindelijk in dat het dempen meer kwaaddan goed doet. Het strand is als vanouds. Wordt vast weer een prachtig Lees je via het internet in op het verloop van de afgelopen tijd en je weet dat deze plek nergens meer voor geschikt is.

Een vuilnisbelt is het. Slechts een zielig restantje, 'ogenschijnlijk' homolievend volk, loopt daar tussen alle verwoestingen nog wat 'afgetrokken' rond. Tjipke Tasma Webmaster     En mocht je de tekst nog niet helemaal begrijpen: Jan O     Dit staat op deze site met vette letters.

Riekt dit niet naar discriminatie? Dit was toch een hele mooie plek H. Wat betreft de schandalige vervuiling zijn wij het er wel over eens met elkaar, zo te lezen op dit forum. Daarom hoeven wij dus niet met elkaar om de tafel. The Wanderer     Verder wens ik iedereen een fantastisch en hoop ik dat diegene die verantwoordelijk is voor de ellende én de schade aan moeder natuur, die het prachtige gebied De Grote Moere is toegebracht, op de 1 of andere manier meedogenloos wordt gestraft Zie het nut er echt niet van in om de negatieve berichten van jou te gaan bespreken, kom nou!

Evengoed een fijne jaarwisseling en een goeg met veel zonnige, zinnenprikkelende dagen. Daar bestaat geen twijfel over, maar door je negatieve reacties in het "gastenboekverleden" alhier zie ik geen enkele reden om nog met jou om tafel te gaan zitten. Zaaien is in dit geval oogsten. Ben benieuwd wat de heren betweters bedenken om dit grote schandaal te minimaliseren! Of heeft Lex wellicht een antwoord? Deze conclusie is getrokken nadat Staatsbosbeheer, waterschap Hunze en Aa's en de gemeente Aa en Hunze gisteren nog een keer diepgaand over de zaak hebben gesproken.

Boswachter Evert Thomas namens de drie partijen: Het leemrijke zand, dat we hier ook voor gebruiken, kan niet de oorzaak van de vissterfte zijn. Met dat zand is er nooit een probleem geweest. Het moet de tarra wel zijn.

Blijf nu in Godsnaam met je vervuilende poten van die mooie plas af! Moet dit nog ECHT serieus genomen worden? TV drenthe heeft aandacht besteed aan de vissterfte waarbij een medewerker van Staatsbosbeheer heeft toegezegd dat zolang de oorzaak van de vissterfte niet gevonden i wordt er geen zand meer gestort. Er wordt nu zuurstof in het water gepompt.

Bij het bijvullen van dit apparaat is er olie in het water terecht gekomen, dus de soap gaat maar door. Maar zoals altijd heeft ieder nadeel ook zijn voordeel, er zijn nu veel aalscholvers, zilverreigers en iedere dag rond De eigenaar van landgoed de moere heeft de brug weer vernield en de balken op zijn terrein neer gelegd.

Opvallend is dat het vooral om vis gaat die dicht bij de oppervlakte zwemt en dat de vogels ,Aalscholvers en reigers niet van de dode vis eten. Ook deze keer is de vissterfte ontstaan na het legen van de slib bassins in de plas. De geur die rond de plas hangt is niet te harden een mengeling van rotte vis en Thinner.

Ik had het beter niet kunnen doen, want het was ronduit buiten proporties wat daar gaande is. Bij aankomst hing er een sterke chemische lucht, op het water drijft een oliefilm en er liggen honderden dode vissen aan de oevers. Bij een rondje om het water heen leek het meer op een kerkhof dan op een goed onderhouden gebied van Staatsbosbeheer.

Het ergste om te zien waren de scholen vissen die krampachtig in een doodsstrijd waren gewikkeld; happend naar zuurstof tussen de kadavers van hun lotgenoten. Ik vind het een schande dat een overheid in dit land met dergelijke praktijken zomaar weg komt.

Het is pure eigenbelang en en het maakt ze ook echt helemaal niets uit wat er onder hun belang crepeert. Ronduit walgelijk en hypocriet!! Het lijkt wel een "review" Het viel ons op dat er een hek voor de ingang van de plas was geplaatst. Ook het parkeren langs de grote weg is verboden, hierdoor is het alleen mogelijk in de zijweg te parkeren die een beperkt aantal auto's kan herbergen.

Langs het water troffen we een hoeveelheid stinkende zwarte aarde of slib aan. Er waren geen werkzaamheden gaande en rond de plas was het vrij rustig wat bezoekers betreft. DE verhouding mannen staat tot vrouwen was zeker 30 op 1. Na vieren kwamen er enkele koppels en dames recreeren.

Het weer was goed mits men uit de wind een plek kon vinden. In tegenstelling tot enkele jaren terug vonden we het water er beter uitzien.

Het was niet meer wit van de gestorte leemgrond maar nu eerder donker van kleur. Waarschijnlijk van de stort van de zwarte aarde of slib. We hebben vandaag heerlijk van de zon genoten, boekje gelezen en wat gekletst met toevallig tegenkomende mensen. Wanneer een ieder langs de plas zijn eigen ding doet zonder een ander ermee te kwetsen en men iedereen in zijn of haar eigen waarde laat is het best toeven langs de plas.

Helaas vinden wij het geen recreatieterrein voor onder de Dit gezien de verschillende hobbies die de aanwezige bezoekers daar tonen en of uitoefenen. Het is een terrein waar je naakt kan zonnen maar niets met naturisme te maken heeft. Als laatste zouden we aanraden om niet te zwemmen in de plas zolang er geen watermonsters worden genomen en bekend gemaakt. Vriendelijke groet van "Schoonstel" Annemiek en Robert     Het water weer fris en gelijkmatig van temperatuur, dit dankzij de regen en het lekkere briesje.

En nauwelijks stank, er werd alleen 'zand' in de bezinkbekkens gestort. En dat door maar enkele vrachtauto's verdeeld over de dag. Bacardi, daar kom ik ook heel vaak. Ik laat nooit mijn sleutels of pas of wat anders dan ook, onbeheerd achter, als ik een rondje wil lopen. Het is niet te vertrouwen. Ik hoop voor jou, dat het snel weer is gevonden. Mr bacardi     Maar vandaag is mijn tas gestolen! Met mijn portemonnee er in en mijn bus pas!

Wens wie heeft iets gezien? Het is blauwe tas merk oneill ze hebben er niks aan zat toch geen geld in! Maar gaat voor naarste om mijn bus pas!

Die heb ik dagelijks nodig.. Hoop dat iemand hem vind en mij kan laten weten! Heel legitiem maar al die op piemels gefixeerde mannen geven wel een verkeerd beeld van het naturisme. Let wel ik verwijt die mannen niks. Ze zitten met hun testosteron opgescheept en velen misschien in een huwelijk maar de sjeu uit is. Geen vrachtwagens end gezien nadat ik er was om 2 uur s'middags.

Wel stond het waterpeil hoger dan zondag, een rondje lopen rond het meer is zo goed als onmogelijk, blijkbaar s'ochtends weer het een en ander gestort. R en T     De puinzooi word steeds erger en het riekt er ook niet erg fris. Tevens ergeren we ons aan de vele gluurders en dan met name de geklede mannen.. Door alle herrie, stank en viezigheid toch wel kopschuw geworden.

Maar het was een heerlijke dag en alles leek bijna als voorheen. Geen herrie of stank en heerlijk gezwommen in het water! Misschien doen ze er iets mee. Mest storting mag en kan niet op deze manier. Marco jan en elly     We kwamen om naakt te zonnen en voor een frisse duik Ook hebben we een kijkje genomen bij het Canada meer bij Elsloo, prachtig natuurgebied en helder water en leuke plekjes om naakt te zonnen.

De "overheden" lijken overal mee weg te kunnen komen. Na een 5 minuten vroeg Maurice zijn vader waarom hij niet doorzwom of bij hen kwam zitten. Niet dat ik die verloren ben, anders had ik die al aangetrokken maar ik wist niet dat jullie zo vroeg gingen thuiskomen’ ‘Och, dat is wel even verschieten.

Wij dachten dat jij altijd zo preuts was. Hopelijk viel het hun vader niet op. Dus moet ik altijd profiteren van mijn mening als ik alleen ben. Smijten jullie anders eens mijn zwembroek? Dan kan ik uit het water komen. En je moet daar ook niet zitten wachten tot we weg zijn want dat komt er ook niet meteen van. Maar ja, veel zin om te blijven hangen had hij ook niet.

Dus stapte hij uit het water. De jongens hun mond vielen open van verbazing. Hun vader naderde snel en net toen hij een handdoek wilde nemen trok Jasper die weg. We zijn hier nu toch onder elkaar. Waarom gaan we niet met z’n allen naakt in plaats van met dit warme weer kleren aan te trekken? Nu was het de beurt aan z’n vader om daar met een mond vol tanden te staan. Al was het afgesproken, trok de tweeling hun kleren uit. Daar stonden ze dan, 3 naakte mannen. Ik neem aan dat jullie veel bekijks hebben van de meisjes’.

Dat maakte de vader wel nieuwsgierig. Dat is hygiënischer en zo lijkt je penis groter. Misschien was het wel eens tijd om zijn zonen wat seksueel op te voeden. Daarop bood hij hen spontaan aan dat hij ze wel kon aanleren hoe ze te werk moeten gaan om zichzelf intiem te scheren. Dat is de eerste maal nogal omslachtig, dus wou hij het bij hen wel uitvoeren. Het is dan ook geen wonder te noemen dat de broers dit meteen ok vonden, en ze dus zeker bereid waren zich onder handen te laten nemen.

Binnen de kortste keren, eens de behandeling gestart, hadden ze beide een erectie. En eigenlijk is dat ook net goed. Het gaat stukken vlotter als je penis stijf is’. Eens de jongens klaar waren, zei de vader dat hij ook nog eens bij zichzelf ging bijscheren.

De jongens mochten wat hem betreft, alvast terug naar de tuin. Maar daar hadden ze uiteraard geen zin in.

De vader maakte zich klaar. Het was nu pas dat beide jongens een grote erectie spotten bij hun vader. Die moesten ze zeker ook nog eens verwennen. Na het scheren, waren de jongens flink geil. Hun lul bleef maar stijf. Die van hun vader echter ook. Volg me naar de tuin. Dan heb ik een verrassing. Met hun blik gericht op de kont van hun vader, werden de jongens nog meer geil.

Eens in de tuin bood hun vader aan alle 3 naast elkaar te gaan zitten. Hij wou ze leren wat masturberen is. Na de theoretische uitleg, zo was hun vader wel, volgde de praktische handeling. De jongens waren er snel mee weg, vond de vader maar toen pas begon het.

..

Sex friesland homo sexcontact

En je moet daar ook niet zitten wachten tot we weg zijn want dat komt er ook niet meteen van. Maar ja, veel zin om te blijven hangen had hij ook niet. Dus stapte hij uit het water. De jongens hun mond vielen open van verbazing.

Hun vader naderde snel en net toen hij een handdoek wilde nemen trok Jasper die weg. We zijn hier nu toch onder elkaar. Waarom gaan we niet met z’n allen naakt in plaats van met dit warme weer kleren aan te trekken? Nu was het de beurt aan z’n vader om daar met een mond vol tanden te staan. Al was het afgesproken, trok de tweeling hun kleren uit.

Daar stonden ze dan, 3 naakte mannen. Ik neem aan dat jullie veel bekijks hebben van de meisjes’. Dat maakte de vader wel nieuwsgierig. Dat is hygiënischer en zo lijkt je penis groter. Misschien was het wel eens tijd om zijn zonen wat seksueel op te voeden. Daarop bood hij hen spontaan aan dat hij ze wel kon aanleren hoe ze te werk moeten gaan om zichzelf intiem te scheren. Dat is de eerste maal nogal omslachtig, dus wou hij het bij hen wel uitvoeren. Het is dan ook geen wonder te noemen dat de broers dit meteen ok vonden, en ze dus zeker bereid waren zich onder handen te laten nemen.

Binnen de kortste keren, eens de behandeling gestart, hadden ze beide een erectie. En eigenlijk is dat ook net goed. Het gaat stukken vlotter als je penis stijf is’. Eens de jongens klaar waren, zei de vader dat hij ook nog eens bij zichzelf ging bijscheren. De jongens mochten wat hem betreft, alvast terug naar de tuin. Maar daar hadden ze uiteraard geen zin in. De vader maakte zich klaar. Het was nu pas dat beide jongens een grote erectie spotten bij hun vader. Die moesten ze zeker ook nog eens verwennen.

Na het scheren, waren de jongens flink geil. Hun lul bleef maar stijf. Die van hun vader echter ook. Volg me naar de tuin. Dan heb ik een verrassing. Met hun blik gericht op de kont van hun vader, werden de jongens nog meer geil. Eens in de tuin bood hun vader aan alle 3 naast elkaar te gaan zitten. Hij wou ze leren wat masturberen is. Na de theoretische uitleg, zo was hun vader wel, volgde de praktische handeling.

De jongens waren er snel mee weg, vond de vader maar toen pas begon het. Jasper was zodanig geil, dat hij uit automatisme, zijn been over dat van Maurice legde. Zo schoven de jongens dichter naar elkaar en namen ze elkaars lul vast. De vader was verbaasd. Zo vlot dat dit liep.

Dit kon niet hun eerste keer zijn. En vroeg daarbij meteen tekst en uitleg. Terwijl Jasper en Maurice bleven elkaars lul vast houden, vertelden ze alles. Hete gay jongens hebben sex in het openbaar buis en oude mannen openbare ja. Gratis video naakt buiten gay clips en gratis te downloaden tiener gay Anale seks.

Gratis mobiele download zwarte tiener gay sex video s van volledige lengte Twee Hete Jongens. Verenigde staten gay sexy tiener op de publieke tribune en buiten pissen meisje movietures. Gay indiase tiener sex eerste keer dat Deze jongens ontmoet en niet de zorg waar. Gratis volledige lengte van de spier neukt meisje gay porno films deze week in. Gay cum in het openbaar spring break en het aanraken van de penis openbaar volledige lengte In. Hindi taal guy mannen man homo sex verhaal volledige lengte Geile Mannen Neuken In.

Gratis gay porno mannelijke balletdansers en gratis gay mechanische seks Dank U. Armeense mannen porno sex gay en zeer meisje porno film ik vraag om wat te doen. De menselijke toilet gay sex straf en mannelijke tiener tiener gay sex video s en.

Indiase echte gay gratis mobiele porno volledige lengte van Tristan en John Magnum kreeg. Mannen tot mannen, hete homo porno verhalen in het hindi eerste keer in deze weken in. Gay man grijpt zijn grote lul in het openbaar en tiener tiener zwarten penis in. Volwassen mannelijke masturbatie de auto s van de openbare homo-Marine Kont. Soccer boys outdoor schokkende films gay Vandaag hebben we een architect die. Het plukken van homo oude mannen in het openbaar werden opknoping uit met onze allerhoogste mate.naakt zwemmen sex gay zoekt

Tegen de tijd dat zij hun team van gendarmes hebben opgeschaald moeten ze weer een jaar wachten Bekend systeem en het werkt. Maar er moet toch een mooi plekje zijn in Drenthe!! Ron patrrick     Leuke dingen beleefd op de moere, heerlijk vaak naakt rond gelopen. Lekker van de zon genoten..

Lijkt compleet over in het noorden van het land Naturist     Daar wordt door de politie met honden gecontroleerd. Ik snapte het eerst niet, hoe de politie erachter kwam. Toen wist ik het zeker, dat de wandelaars met honden aan de politie hebben gewaarschuwd. Lekker uit de wind , maar in de zon kan je nog heerlijk genieten Misschien wel de laatste mogelijkheid deze zomer.

Het is er idd. Je moet het meer een stukje voorbijrijden als je al op het zandpad zit en dan de sloot oversteken, langs een veld boerenpad rijden om bij de plas te komen. Tot een paar jaar geleden kon je direct bij de plas oversteken. Eerst werden er grote betonblokken geplaatst om dat tegen te gaan, later was de hele doorgang weggehaald. Er kwamen eerder altijd redelijk wat mensen, naaktzwemmers, zoals wij, maar ook mensen met campers, jongeren, en heel veel honden.

Men zegt hier dat het niet vanwege de naaktzwemmers is gesloten, maar vanwege de campers, en de jongeren die er kampvuren aanlegden en harde muziek draaiden, en rotzooi achterlieten. Vroeger parkeerde men trouwens vaak langs de sloot. Er is plek zat, alleen een beetje eng om je auto zo achter te laten in de middle of nowhere. Maar goed, ik kan me voorstellen dat je dit liever niet doet.

Ik kan er met de fiets heen, dus makkelijk praten voor mij. Alvast bedankt Genieter     Ik ben daar regelmatig, even afkoelen en lekker ontspannen het is een heerlijke plas, op door de weekse dagen vaak niemand aanwezig Drent     Blijkbaar had ik geen geduld, haha. Maar toch bedankt, Genieter. Is inderdaad een zandweg je rijdt de plas voorbij tot je over de sloot aan de rechterkant kunt en dan weer terug naar de plas.

Het is een slechte weg, maar het kan. Je ziet dan langs de plas wel plaatsen voor je auto. Even zoeken en je hebt iets moois! Ik ben daar geweest en kon niet verder rijden, i. Vroeger werden mensen zogenaamd lastig gevallen door naakte mensen. Nu dus door mountainbikers die je omver jakkeren en ander gespuis, het is maar waar je 'last' van hebt.

Kan je nog steeds naakt zonnen bij de moere? Is het er druk en komen er meer jonge mensen? Ik twijfel al jaren om er heen te gaan en nu lees ik dat je er niet meer terecht kan? Is er een andere geschikte plek in de buurt van Assen?

R EN J     Is er een andere leuke ontspannende plaats in de buurt?? Nog twee andere paartjes en 4 mannen daar. Net als wij hadden die de auto op de welbekende plaats gezet zodat niet te zien was vanaf de straat dat er mensen bij de plas zijn. Niet 1 boa gezien of boswachter. Wel een ruiter met een paard. Die "grasstrandjes" die je elders ziet, met prullenbakken en alles erbij, dat georganiseerde, dat is niks voor mij. De Moere had iets vrijgevochten, wat me enorm aanspreekt.

Los van het sekstoerisme bedoel ik. Vroeger woonde ik langs de Waal, met grote lange zandstranden. Daar had je een heel strand voor jezelf alleen, niks geen regels, niks geen bestemmingen, gewoon 'ontdek je plekje'. Dat vond ik bij de Moere ook terug. Ga je naakt in de door jou genoemde berm, dan is de plaats niet geschikt voor naakt recreatie en krijg je daar een bekeuring voor, je bent immers te zien vanaf de openbare weg, pad.

De burgemeester is een lafaard. En dan eerst ook nog met een schijnheilige kop voor de camera van RTV Drenthe verschijnen op zoek naar een andere locatie, wat een vent! Jarenlang hier menig fijn uurtje doorgebracht. De gemeente heeft eindelijk haar zin.

Heb het altijd al onbegrijpelijk gevonden dat er zo'n gezeik was over deze plek. Niemand maar dan ook niemand had hier overlast van. Het is bijna in elke gemeente hetzelfde liedje, stiekem gekonkel en belangenverstrengeling. Hier is dat ook zeker het geval! Maar wat ik nou echt zo zwak vind is dat de gemeente toe heeft gezegd dat er naar een alternatief wordt gezocht maar zich vervolgens in stilzwijgen hult. Ook dit is politiek.

Gewoon niets meer laten horen dat bloed het vanzelf dood. Dat de burgemeester hierin een grote rol speelt is inmiddels wel duidelijk waarschijnlijk staat hij onder druk van de gemeente want zo gaat het in de meeste gevallen.

Alle recreanten zouden zich moeten verenigen en massaal naar de gemeente moeten stappen. Ombudsman inschakelen of pers geeft meestal ook wel resultaten. Ondanks alles ga ik er dit weekend toch weer eens een paar uurtjes doorbrengen. Ben echt niet van plan me weg te laten jagen. Zonnige groeten en tot kijk bij de Moere Alteveer Hiervoor geldt: Normaal gebruik van publiek domein dient door de rechthebbende overheid zonder meer te worden geduld.

Elk pad of weg heeft ook een berm. Langzaam aan bloedt het hier ook dood Wat een geweldige plas was dit toch Lekker uitgestrekt, niemand die je lastig valt, en anders gewoon duidelijk zijn.

Lekker naakt rondom de plas, zoveel te zien Niks meer van over Eve     Zon en hittegolf in dagen!! Hoog tijd om hem daar op aan te spreken!! Bovendien is dat particulier bezit waar verder niemand ,behalve de eigenaar, de regels maakt.

En die staat het toe mits het geen vuilnisbelt word. Als je daar buiten de paden bent krijg je dus een bon.

Op blijkbare wijze verboden buiten wegen en paden. Daar gaat alleen de onafhankelijke rechter over en deze kijkt of er mogelijk sprake is van overtreding van artikel schennis der eerbaarheid. Het is wel duidelijk dat de buurman, met zijn mountainbikeverhuur, de mountainbike-route en het nieuwe bruggetje, een nieuwe extra attractie in de markt wil zetten: Voyeurisme van een ongeklede recreant.

Het kan haast niet anders dan dat bij de mountainbikeverhuur de mededeling is gedaan: En inderdaad binnen een kwartier nadat een groepje mountainbikers voorbij is gefietst, en kennelijke een waarneming heeft gedaan, verschijnt de politie ten tonele. Bij artikel moet er sprake zijn van: Naar mijn mening voldoet noch de groep mountainbikers zijn immers attent gemaakt op de mogelijkheid van ongeklede recreanten noch de buurman aan genoemde criteria en treft de ongeklede recreant geen blaam.

Op grond van welke overtreding en , welke wetsartikelen? Als je in de gelegenheid bent, zou ik het laten voorkomen. Let vooral op de termijn waarbinnen je bezwaar kunt maken. Tjipke Tasma webmaster     Verziek het nu niet bij de Hoornse Plas.

Hier heb je ook al een kaalslag veroorzaakt met je in de bosjes gedoe. En vergis je niet in de overlast die je veroorzaakt. Voor seksrecreanten is er geen plaats op het naaktstrand. Heb m'n bekeuring direct te pakken! Was te verwachten natuurlijk. En ja, er kwamen moutnainbikers langs, dus kan best komen dat die de politie hebben gebeld.

Ik ga lekker naar Schoonloo, goede tip! En sowieso de Hoornse Plas, zijn tenminste ook faciliteiten bij. Kun je nog eens een ijsje kopen. En niemand die zich stoort. En er zijn ook gewoon bosjes waar je eventueel iets kunt doen. Om hem te herinneren aan zijn belofte kan iedereen deze tekst gebruiken en aan hem sturen via de mail of brief.

Alle gegevens staan in de tekst. Tekst kan worden gekopieerd - zelf even invullen met Naam- datum en handtekening. Nakomen afspraak vervangende vaste locatie voor openbare naaktrecreatie Grolloo, 09 mei Geachte Burgemeester Eric van Oosterhout, Middels dit schrijven willen wij u er aan herinneren dat er medio april door de NFN met u geprekken zijn gevoerd betreffende een nieuwe locatie voor openbare naaktrecreatie.

Daarin heeft u zich bereid getoond om met een nieuwe locatie te komen. Tot op heden is er geen enkele reactie geweest waar uw zich aan uw beloften heeft weten te houden. Zoals u bekend is het in Drenthe bijzonder slecht gesteld met de openbare gelegenheden waar naturistisch gerecreëerd kan worden. De maatregel om de grote Moere te sluiten voor naturistische recreatie betekent dat vele naturisten nu onnodig grote afstanden moeten afleggen en dat is voor velen geen optie — het geldt voor velen dat het zowel praktisch als financieel niet haalbaar is.

Daarom de herinnering om uw beloften na te komen en voor de naturistische recreant een vergelijkbare openbare gelegenheid ter beschikking te stellen waar de naturistische recreant terecht kan. Wij verzoeken u dringend om uw beloften na te komen. Deze brief staat openbaar ter download voor eenieder die u aan uw beloften wil herinneren. Deze locatie lijkt mij zeer geschikt om naakt te zonnen. In de beurt van de Grote rietplas.

Misschien een mooi alternatief? Wie niet op reguliere naturisten terrein wil Op een mooie dag afspreken. Om er met veel mensen. Naar de moere te gaan. En dan als een demonstratie.

Er met grote getale naakt gaan lopen!! Dit gaat dus niet op voor de burgervader, de weledele heer Eric van Oosterhout. De route loopt precies over het wandelpad rondom de plas. Overal is het pad breder gemaakt. Vraag mag in buiten de paden over dit ATB pad wandelen niet naakt maar gekleed De Moere is hierbij niet meer te gebruiken voor bloot recreatie. Niets dan praatjes maar geen daden. Weet iemand nog een plek in de buurt van drenthe?

Of zou hij dan overtreders aanpakken en de weg open houden voor de gewone weg gebruikers. Laat hij de grote moere weer toegankelijk maken voor de fatsoenlijke naakt zonner,en diegene die misbruik maken van deze mooie plek aanpakken.

Waar kunnen we nog heen om lekker te zonnen? Ik heb Eric va Oosterhout burgemeester al een brief geschreven. Met het verzoek om de Grote Moere weer open te stellen voor naturistme totdat hij een andere plek voor ons heeft gevonden. Eric van Oosterhout heeft zich tot op heden een lange en eenzijdige stilte toegeëigend. Wanneer komt hij met een passend voorstel om het vrije naturistische recreëren een goede en blijvende plek te geven waar Drenthe zo om verlegen zit.

Het wordt intussen wel eens tijd Eric van Oosterhout!! Het begint met een bruggetje, straks neemt hij de hele plas in Wordt het 1 groot klimpark. De burgervader zal wel druk zoekende zijn. Voor een geschikte plek. Dat heeft hij belooft! Dus kom maar op! Of we moeten de moere gewoon weer gaan gebruiken! Ik hoop op een leuke plek. Het is soms zo lekker om blood te kunnen zijn. Ron Jan     Bij de plas heb ik vorig jaar een paar keer met iemand over dit probleem gesproken.

Wij vermoeden dat er "mensen"zijn die op een mooie warme dag tegen elkaar zeggen, kom we gaan naar Grollo om ons gezellig te ergeren en daarna een klacht in te dienen. Laat dit soort "ramptoeristen" svp weg blijven en ons de plas weer terug geven.!!!! Seizoen "14 viel al weg maar de belofte van die burgervader mag intussen wel een keer worden ingelost!

BQ Mag je niet eens meer in je blote kont in je huis lopen? Laat ze die gastjes veroordelen voor gluren! Uitspraak gaat over blote kont om je huis lopen!! Ik ben laatst wezen kijken, het is niet echt om de hoek voor mij maar was wel benieuwd. Op google maps ziet het er ok uit, maar die is niet recent, op Yahoo maps zie je al duidelijk dat veel van de waterkant begroeid is. Ook zal er niet veel zon zijn op de stukjes waar je wel kan recreeren, die lijken mij ook typische hondenuitlaatstukken.

Er wordt niet meer gebaggerd in het water, dat is nu dan ook helder, wel is een zandoverloop van de nieuwe plas aan de overzijde. Op de terugweg bij de Moere langs gereden, ik kende het wel maar nog nooit geweest. Zonde, het is een mooie plas. Hans, da's een goede van dat bordje: Welk VAM meer is dat precies? Dit voordat deze ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant en de bescherming van artikel WvS kan inroepen wegens schennis der eerbaarheid. Een en ander analoog aan de gevarendriehoek: BQ hans     Natuur" of dergelijke tekst is echt niet nodig.

De naturist is natuurlijk ook natuur. Zie ook eens de uitspraak in hoger beroep van de rechter in de zaak over het natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout. Waar kijkt de rechter naar: Speciaal voor die vakantie gangers uit andere landsdelen, die 's zomers op de vele campings staan??. Deze mensen zijn dan gewaarschuwd.

Kunnen ze ook geen aanklacht meer indienen, hans     Dit maakt elke argeloze, niets-vermoedende en ietwat naïeve bezoeker, die ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant, niet geloofwaardig als klager wegens schennis der eerbaarheid art.

We lezen graag de voortgang. Of ik de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk kan maken, is de vraag. Er wordt aan gewerkt. Immers de mens al dan niet bloot is toch ook natuur en kan worden verwacht in het buitengebied.

Als je toch langsgaat kan je dan meteen even regelen dat de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk is.

Deze zomer was een regelrechte ramp voor de naturist in Drenthe! Ook is het niet verboden bloot in de natuur buitengebied rond te lopen. In een buitengebied ook dat van Grolloo kan men natuur verwachten. Men komt toch voor de natuur! Bedoelde klagers vallen danook vrijwel uitsluitend onder de categorie gluurders en moraalridders met masochistische trekjes die wel de splinter in het oog van de ander zien maar niet de balk in het eigen oog.

Langzaam zien veranderen in ontmoetingsplaats voor mannen zoekende heren. Daarna de laatste 2 jaren de naaktrecreanten. Eerlijk gezegd niet gelukkig mee. Hoef al dat vlees meestal niet fris en fruitig niet te zien maar goed ieder zijn meug dus de zomermaanden maar overgeslagen. Gisteren onaangenaam verrast door de Toegang verboden borden. Hun doel is immers bereikt, geen lastige pottenkijkers meer bij de plas die zien wat daar allemaal gebeurt, ja ik heb het over de gifstort!

Mijn fiets heb ik verstopt en ik ben in het hoge gras "onzichtbaar" gaan liggen, Niet bij het water maar meer naar de weg. Geen probleem ,maar je moet wel uitkijken voor de BOA. Dit moest eigelijk niet nodig zijn om bloot te recreeren. We wachten op een oplossing door de gemeente Alle acties ten spijt, maar de gelegenheden voor naakrecreatie lijken nu allemaal met voorrang open te staan om honden uit te laten. De hond heeft daarmee meer status en waardigheid dan een mens verkregen.

Als mens en naturist verlaag ik mijzelf toch echt niet om in een hondentoilet te moeten gaan liggen! Deze 'werknemers' zijn in onze dienst, weet u nog. Het is wel een prachtige locatie. De plas zelf qua grootte niet vergelijkbaar met de Moere. Er zijn dan ook minder zonplekken. Het water is prachtig helder.

Parkeren kan aan de kant van de aangrenzende asfaltweg. Aan de onverharde weg die erop uitkomt kan dat ook maar daar zijn wat percelen die privé terrein zijn. Opletten op de borden dus. Veel plekjes om te liggen alhoewel sommige stukken beetje zompig zijn. De kant met de grootste open plek aan het water wordt met mooi weer bevolkt door grote groepen plaatselijke jeugd en ze hebben lol.

Ook worden er veel honden uitgelaten. Aan de overkant zijn kleinere plekjes ook snel vol waar aan eind van de middag echte FKK-ers liggen. Voor de meer ruimdenkende, die moeten iets verder lopen. Opvallend is dat Duitsers wel hun afval weer meenemen Het is er redelijk ongerept het is duidelijk dat ze dat zo willen houden.

En muggenspray mee, de dazen zijn een plaag dit jaar. Nou, toen ik daar aankwam, zag ik een auto met 2 of 3 controleurs rondom het plas rijden. Was er even en ziet er prima uit met leuke plekjes rond het water. Wat is er aan de hand hier in Drenthe.

Wie kan er nu last hebben van naaktrecreanten aan de Vam-plassen. Eindelijk een nieuw stekje gevonden na de sluiting van de Moere en nu weer dit. Gewoon lekker zonnen en genieten is er straks niet meer in Drenthe.

Geef de overlast veroorzakers een stuk bos waar ze zich kunnen uitleven. Ik ga eens bij die plassen kijken hoe het daar is. Bij Emmen is er een naturistenterrein, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij een voormalige plas de Grote Moere. Bij Meppel is een niet al te grote plas, Engelaarde. Onder Wijster is er ook een plas, alleen is het geen officiële naaktstrandje.

Verder zou ik het niet weten waar het naaktrecreren wel toegestaan zijn. Had al veel gehoord van de Moere. Hebben ze het daar verboden. Daar baal ik als een stekker van. Omdat er mensen zijn die daar sex hadden.

Leven en laten leven toch. Kan iemand mij vertellen waar in Drenthe richting Exloo nog meer mogelijkheden zijn om naakt te recreëren. Berrie uit Groningen     Eerst kwam ik inderdaad veel jongeren tegen.

Maar om het meer heen heb je af en toe plekjes die tamelijk prive zijn, en daar wordt her en der naakt gerecreëerd. Het is er erg mooi. Het enige nadeel vond ik dat er veel van die ellendige paardenvliegen waren. Ik heb mooie herinneringen aan de mooie dagen van weleer en de aardige mensen die ik ben tegengekomen. Het was mooi en bijzonder. We kunnen wel janken om de acties van overheid en buurt bewoners maar je kon er gewoon op wachten. Vanaf het moment dat er hetrostellen kwamen waarbij de keurig geklede heren zich in rijen van 3 konden opstellen om mee te doen is het mis gegaan.

Grolloo blijf de meest geschikte plek voor naturisme maar zou dan moeten worden gecombineerd met geklede recreatie en gezinnen net zoals vroeger. De beste plek voor parkeren is gelijk naast landgoed de Moere ,of werken met parkeer vergunningen op naam. Wat het sextoerisme zorg dat die gasten ergens een plek krijgen ver van Grolloo waar niemand er last van heeft. Als laatste ,dat niemand de boetes heeft aangevochten geeft wel een beetje aan dat er bij de Moere veel mensen zonder ballen rondliepen Sven     Welke plas werd hier bedoeld?

Natuurlijk jammer dat grote Moere niet meer de juiste plek is voor ons. In Emmen is een prima officiele plek voor ons. Naturistenterrein "de bargerhoek" Als we toch iets meer onoficieels willen is achter dit terrein een mooi natuurgebied waar ietjes meer ook mogelijk is. Wie weet is dit een ideetje? Daar waar ze nog aan het zandwinnen zijn? Ligt maar 5km verderop weggetje dat naar boomkroonpad leidt en lijkt wel een verlaten paradijsje Krijgen wi jdan de kleine moere terug?

Wel zo eerlijk lijkt mij. Maar als ik er zo over nadenk en denk aan hoe de plas er straks uit gaat zien met die 4 eilanden erin. Dat is toch een ideale plek om een mega groot klimpark op te bouwen? Wie weet hebben ze dit in al bedacht toen ze hebben vergaderd wat ze met de Moere gingen doen. En gaan ze volgend jaar of het jaar erna beginnen met bouwen en moeten we daarom daar weg. Want niemand had echt last van ons volgens mij. Maar dit zijn mijn speculatie. Was gezellig met oude bekenden van De Moere.

Ook lekker gezwommen in het water. De plassen liggen aan het eind van de Weegbrugweg. Zal wel een andere plas zijn in de omgeving van Renckenberge waar je bloot kunt liggen.

Hadden er al iets van gehoord. Onze nieuwsgierig is al een poosje gewekt, maar hebben de tijd nog niet gevonden om er even heen te gaan. Blij om te lezen dat het een mooie plas is! Maar je lijkt mij sowieso een type die weinig verdraagzaam is. Ga lekker naar aangewezen stranden om er luchtig bij te liggen, trek op elke andere plek even wat aan, hoe moeilijk is het?

Je kan zeggen dat de goede onder de kwaden lijden maar wat mij betreft is er überhaupt niks acceptabel aan het bloot rondmarcheren bij andere mensen in de buurt en zal hier bij constateren ook direct melding van maken op basis van eerbaarheid schennis. Ik wens iedereen een hele fijne dag toe! Met of zonder de Moere! Maakt mij geen Moer meer uit Dan had je je bericht ook beter achterwege kunnen laten Karma en getuigd niet van enige bijdrage!!!!

Is dit waarheid of slechts speculatief? Ik zelf ben al een hele tijd klaar met de Grote Moere en de Kleine Moere! Voor dagrecreatie is het daar niet gek. Een mooie plas met stukje strand. Op 1 juni is er een open dag. Er is zelfs een terrasje bij.

Dus een windscherm kan ook in Elletshaar uitkomst bieden. Over de oere, tjah nu de pottenkijkers daar weg zijn en fel bestreden worden kunnen Gemeente, Staatsbosbeheer en de Provincie gewoon doorgaan met de milieuvervuiling aldaar!

Ondanks officiele klachten richting de Provincie over deze vervuiling geen handhaving! Er zijn echter wel stukjes te vinden maar officieel is naaktrecreatie niet toegestaan. We kijken uit naar andere plaatsen in het mooie Drenthe. Nogmaals doodzonde van de Moere, die plaats is gewoon gedemoniseerd en daar zijn veel mensen de dupe van mirakels     Eerst mochten we nog maar een halve plas gebruiken.

En nu heeft hij het voor elkaar de hele plas naar zich toe te eigen. Kan hij mooi speurtochten uitzetten voor de kinderen. Zullen zij ook bekeurd worden als ze naast het pad lopen?

Was daar in Ellersthaar ook plek voor naaktrecreatie? Ik was er zondag en toen waren er veel gezinnen met kids en veel loslopende honden. Maar het is een prachtig stukje natuur Ik wil ook heel graag weten Burgemeester laat niets meer horen Vandaag met het mooie weer moeten uitwijken naar de hoornseplas. Was er een tijd niet geweest, op verschillende plekken gelegen maar de hele dag heb ik sex gezien.

Met name - en hoe kan het ook anders - heren die zich op allerlei manieren bezighouden met het zoeken, delen en tonen van hun hormonale driften.

Het is blijkbaar 'naturistisch gewoon' om met erecties te liggen of daarmee bij de sanitaire voorziening rond te lopen en maar pogen om te pakken wat je pakken kan. Sommige van deze kansloze typetjes maken er zelfs een 'sport' van om zich in de bossages op te houden en vrouwelijke wandelaars te tracteren met hun geruk.

Dat deze wandelaars een grote leeftijds marge hebben is geen nieuws denk ik. Het is geen eenmalig incident want er lijkt werkelijk een strategie bij deze heren te zijn. Ik kan het mishebben, maar dat heeft niets met naturisme te maken en daarmee kan deze lokatie binnenkort ook worden gesloten voor dit doel. Het wordt hoog tijd dat deze "figuren" eens goed worden aangepakt! Ze verkloten het voor iedereen!

De heer eefting is een misselijk makend mannetje ,ik wens hem dan ook allesw toe Sven     Ik weet niet of dat allemaal waar is, maar ik heb wel gelezen over stank en veel vissterfte.

Dan is dit voor mij in ieder geval een hele goede reden om dan niet meer in de "natuur" te willen vertoeven van zowel de Grote Moere als wel van de Kleine Moere!

Geen behoefte om familieleden te laten spelen en ravotten in en op vervuilde grond of water, aangezien vervuiling van grond en water behoorlijk uit de hand kan lopen! Ze maken er maar een mooi park van Ik ben er klaar mee! Enkele jaren geleden eens een gesprekje gehad met 2 handhavers die toen nog geen bekeuringen uitdeelden , die knurft stond er ook bij en bemoeide zich nogal irritant daarmee waarop ik die vent gezegd heb dat hij z'n grote klep moest houden en oprotten: Als blikken toen konden doden ; Jammer dat het gebeurt is Berry uit groningen     Ik ben geen advocaat van de duivel maar men was het daar beu.

Bij mooi weer even combineren met een drankje bij de Kleine Moere. Na tig jaren is het gelukt! Ik feliciteer Grolloo en dhr. Heb u naasten lief! Karma is a bitch!!! Ik zou zeggen probeer het gewoon eens bij Ellersthaar. En kun je hier goed parkeren? Zou inderdaad jammer zijn als hier de verkeerde mensen op af zouden komen. Berie uit groningen     Zal voor veel mensen uit Drenthe te ver zijn. Jan en Inge     Wel een alternatief achter de van der valk in Zuidbroek is een mooie afgraving kijk maar even via Google maps, daar liggen wij met regelmaat naakt, als je dat zandstrand vanaf de parkeerplaats ziet kun je aan de rechterkant naar achter lopen daar kun je heerlijk ongestoord liggen.

En ook nog eens gratis genoeg parkeerplaatsen Groet, Jan en Inge Joost     Ben naturist en kom er al jaren. Nu las ik hier op deze site dat de Moere verleden tijd is. Nu moet ik dus op zoek naar een ander mooie plek. Kom uit de omgeving Veendam en met de verdubbeling van de N33 binnenkort dacht ik nu ben ik sneller op de Moere. Dus als iemand nog een mooi plekje weet voor deze naturist die van zwemmen en zonnen houd, dan hou ik mij aanbevolen voor tips Poeto     Vieze vuile smerige politieke spelletjes worden ook al jaren gespeeld als ik de vele reacties her en der mag lezen!

Dit getuigt dan maar weer van de bekrompenheid van de mensheid wat betreft religie en regelneukerij op gemeentelijk beleid en wat dacht je van de commercie en ondernemers in de directe omgeving Het is allemaal eigen belang en zakkenvullerij Arme natuur, arme vissen, het was zo mooi Seksrecreanten zullen zich nu gewoon gaan verplaatsen Jammer dat verdraagzaamheid in Nederland een steeds schaarser goed is geworden Tis gewoon aandoenlijk en ik schaam me langzamerhand diep voor sommige mensen in dit land!

Ik wens de échte Naturisten een fantastische nieuwe plek toe. Ik wens de buitensekstrecreanten hetzelfde toe, maar daar zal de politiek wel geen plek voor vrij willen maken, want ooooh jee En ik wens u allen heel veel wijsheid toe! Daar wil ik het verder graag bij laten! Per abuis uw naam in het vakje van eigen naam getikt in vorige bericht. De gemeente in het bijzonder maar zeker ook staatsbosmeneer hebben veel verprutst daar! Het vanaf de openbare weg zichtbaar maken van de plas, het opruimen en egaliseren van de vele zandbergen waar veel schuilplaatsen waren voor anders denkenden9ja die mensen zijn er ook!

Biotoop vernieling en de waterkwaliteit verwoesten door dumping van gif troep. En ach, die zielige echte zonaanbidders die alleen maar voor de zon kwamen, laat me niet lachen.

De Moere stond sinds jaar en dag bekend dat daar iets meer kon! Ja excessen en provocatie was er ook en zeker de oorzaak van dat het nu voorgoed gebeurt is daar. Maar praat me niet over het alleen daar voor de zon komen. Men ging er daar voor heen, speciaal omdat het daar kon! Nee ik heb het niet over de smeerlappen die in het zicht van iedereen maar hun gang gingen, ik bedoel de mensen die het spannend vonden om gezien te worden en te zien.

Dat je daar een beetje moeite voor moest doen was juist spannend en wie het niet zien wou zag het sinmpelweg niet. Nee nu niet schijnheilig gaan doen naaktlopers. Er wordt 'gelukkig' gezocht naar een andere locatie voor de naaktrecreanten, Mosterd na de maaltijd! En waar moeten de mensen heen die graan onder de zon van elkaars lichaam willen genieten? Ik weet het niet maar een mens verander je niet zo gauw, ook niet door allerlei verbodsbepalingen!

Jammer jammer en nog eens jammer. Staatsbosbeheer en de gemeente kunnen nu ongestoord verder gaan met het vergiftigen van de plas en het verwoesten van de prachtige natuur daar om heen! Wat zijn jullie toch een bekrompen zielig zooitje. Wat mij altijd op is gevallen dat veel is vernield zelf door de gemeente. Jaren geleden zaten er zelfs oeverzwaluwen daar waar nu de weg loopt en dit is zomaar weggevaagd, weg prachtige vogels.

Ik heb altijd gemerkt dat veel zichzelf regelde er is altijd naaktrecreatie geweest rond de gehele plas en niemand klaagde behalve de puriteinse wethouder uit de gemeente Grolloo die zich wel eerst kwam vergapen aan al dat bloot en 's-maandags ging lopen klagen, zo ook de campinghouder die zo nodig wandeltochten en speurtochten moest uitzetten langs de naaktrecreanten en dan ook op het gemeentehuis ging klagen over al die blootlopers waar zijn gasten mee geconfronteerd werden.

Hier wil ik het bij laten maar blijf het erg jammer vinden dat het zo eindigd. Het naturistisch gebeuren rondom 'de Grote Moere 'is verleden tijd.

De activiteiten in de afgelopen jaren van sommige zogenaamde naturisten hebben er toe bij gedragen dat deze maatregelen zijn genomen. Ja nu moet een ieder maar weer zien waar hij recreërt.

Wat mij wel weer opvalt is dat de zogenaamde naturisten ook op andere plekken de zaak wil verzieken. Maar ja , goed dat er nog politie is. Hoop wel dat de NFN nog een positieve bijdrage kan leveren voor de echte naturist. Heeft iemand meer info over Ellertshaar? Je kunt er blijkbaar omheen lopen Heerlijke kleine strandjes, hopelijk word dit de nieuwe plek om heerlijk naakt te genieten De Moere word een beetje een machtsmiddel der politiek ben ik bang Allemaal reageren lijkt mij Door het nieuwe volledige parkeerverbod is het naaktstrandje ook voor de naturisten slecht bereikbaar.

De gemeente heeft al wel laten weten dat naaktrecreatie langs de plas blijft toegestaan. De politie acties zijn uitsluitend gericht tegen de seksrecreanten. De NFN vraagt regelmatige bezoekers van het naaktstrand zich te melden via Bernd nfn. We vonden het al vreemd dat er zo weinig auto's stonden, maar goed het ook nog bewolkt. Volgens de buienradar zou over een uur de zon schijnen en dat deed het ook.

Het bleef wel opvallend stil langs de plas. Wie plaatst er nu zomaar van de ene op de andere dag een parkeerverbod bord zonder extra borden dat de situatie gewijzigd is? Laten we met zn alle brieven naar de gemeente sturen dat ze dit terug trekken.

Want nu zijn we allemaal de dupe. Naturisme heeft niets met openbare sex te maken. Bij de Aldi zijn de fiestendragers in de aanbieding. Parkeer je auto elders en fiets het laatste stukje. Moet je natuurlijk wel een trekhaak hebben. Wat denken ze wel niet. Zorg wel dat mensen je niet vanaf openbare wegen of paden meteen kunnen zien. Ja jammer dat je de auto niet meer zo dicht bij de plas mag parkeren maar daar hebben echte naturisten toch niet zoveel moeite mee? Robert en Annemiek     Blijkbaar is het naakt recreëren nu wel weer helemaal ok, mits je maar niet vlak bij De Moere parkeert.

Liever helder water en wat moeilijker parkeren dan stank en gore zooi in het water. Ik noop echt dat we nog lang gebruik mogen maken van de moere. Het is daar zo mooi. Het is soms toch heerlijk om blood te zijn! En het sex gedoe daar. Laat de mensen hun leven lijden! Het moet toch goed komen met de moere. Een toespraak kan en wil ik niet houden, maar vanwege het verlies, de teleurstelling en ook wel met een laag van boosheid wil ik toch even het volgende kwijt; Uit alle berichten in de media, veel reacties van voormalige bezoekers van en over de Grote Moere is overduidelijk een boventoon aan overlast te lezen die verraad dat het zg.

Het werkelijke naturistische doel is daarmee overleden! Dat dit verlies voor vele mede-naturisten een schok is kan mij voorstellen. Hiermee is de enige, de laatste en plezierige openbare gelegenheid in Drenthe ons ontvallen.

Nou ja, en enz dan maar. Hopelijk zien de autoriteiten zoals Provincie en Staasbosbeheer eindelijk in dat het dempen meer kwaaddan goed doet. Het strand is als vanouds. Wordt vast weer een prachtig Lees je via het internet in op het verloop van de afgelopen tijd en je weet dat deze plek nergens meer voor geschikt is. Een vuilnisbelt is het. Slechts een zielig restantje, 'ogenschijnlijk' homolievend volk, loopt daar tussen alle verwoestingen nog wat 'afgetrokken' rond.

Tjipke Tasma Webmaster     En mocht je de tekst nog niet helemaal begrijpen: Jan O     Dit staat op deze site met vette letters. Riekt dit niet naar discriminatie? Dit was toch een hele mooie plek H.

Wat betreft de schandalige vervuiling zijn wij het er wel over eens met elkaar, zo te lezen op dit forum. Daarom hoeven wij dus niet met elkaar om de tafel. The Wanderer     Verder wens ik iedereen een fantastisch en hoop ik dat diegene die verantwoordelijk is voor de ellende én de schade aan moeder natuur, die het prachtige gebied De Grote Moere is toegebracht, op de 1 of andere manier meedogenloos wordt gestraft Zie het nut er echt niet van in om de negatieve berichten van jou te gaan bespreken, kom nou!

Evengoed een fijne jaarwisseling en een goeg met veel zonnige, zinnenprikkelende dagen. Daar bestaat geen twijfel over, maar door je negatieve reacties in het "gastenboekverleden" alhier zie ik geen enkele reden om nog met jou om tafel te gaan zitten. Zaaien is in dit geval oogsten. Ben benieuwd wat de heren betweters bedenken om dit grote schandaal te minimaliseren! Of heeft Lex wellicht een antwoord? Deze conclusie is getrokken nadat Staatsbosbeheer, waterschap Hunze en Aa's en de gemeente Aa en Hunze gisteren nog een keer diepgaand over de zaak hebben gesproken.

Boswachter Evert Thomas namens de drie partijen: Het leemrijke zand, dat we hier ook voor gebruiken, kan niet de oorzaak van de vissterfte zijn. Met dat zand is er nooit een probleem geweest. Het moet de tarra wel zijn. Blijf nu in Godsnaam met je vervuilende poten van die mooie plas af!

Moet dit nog ECHT serieus genomen worden? TV drenthe heeft aandacht besteed aan de vissterfte waarbij een medewerker van Staatsbosbeheer heeft toegezegd dat zolang de oorzaak van de vissterfte niet gevonden i wordt er geen zand meer gestort. Er wordt nu zuurstof in het water gepompt. Bij het bijvullen van dit apparaat is er olie in het water terecht gekomen, dus de soap gaat maar door.

Maar zoals altijd heeft ieder nadeel ook zijn voordeel, er zijn nu veel aalscholvers, zilverreigers en iedere dag rond De eigenaar van landgoed de moere heeft de brug weer vernield en de balken op zijn terrein neer gelegd. Opvallend is dat het vooral om vis gaat die dicht bij de oppervlakte zwemt en dat de vogels ,Aalscholvers en reigers niet van de dode vis eten. Ook deze keer is de vissterfte ontstaan na het legen van de slib bassins in de plas.

De geur die rond de plas hangt is niet te harden een mengeling van rotte vis en Thinner. Ik had het beter niet kunnen doen, want het was ronduit buiten proporties wat daar gaande is. Bij aankomst hing er een sterke chemische lucht, op het water drijft een oliefilm en er liggen honderden dode vissen aan de oevers. Bij een rondje om het water heen leek het meer op een kerkhof dan op een goed onderhouden gebied van Staatsbosbeheer. Het ergste om te zien waren de scholen vissen die krampachtig in een doodsstrijd waren gewikkeld; happend naar zuurstof tussen de kadavers van hun lotgenoten.

Ik vind het een schande dat een overheid in dit land met dergelijke praktijken zomaar weg komt. Het is pure eigenbelang en en het maakt ze ook echt helemaal niets uit wat er onder hun belang crepeert. Ronduit walgelijk en hypocriet!! Het lijkt wel een "review" Het viel ons op dat er een hek voor de ingang van de plas was geplaatst.

Ook het parkeren langs de grote weg is verboden, hierdoor is het alleen mogelijk in de zijweg te parkeren die een beperkt aantal auto's kan herbergen. Langs het water troffen we een hoeveelheid stinkende zwarte aarde of slib aan. Er waren geen werkzaamheden gaande en rond de plas was het vrij rustig wat bezoekers betreft.

DE verhouding mannen staat tot vrouwen was zeker 30 op 1. Na vieren kwamen er enkele koppels en dames recreeren. Het weer was goed mits men uit de wind een plek kon vinden.

In tegenstelling tot enkele jaren terug vonden we het water er beter uitzien. Het was niet meer wit van de gestorte leemgrond maar nu eerder donker van kleur. Waarschijnlijk van de stort van de zwarte aarde of slib. We hebben vandaag heerlijk van de zon genoten, boekje gelezen en wat gekletst met toevallig tegenkomende mensen. Wanneer een ieder langs de plas zijn eigen ding doet zonder een ander ermee te kwetsen en men iedereen in zijn of haar eigen waarde laat is het best toeven langs de plas.

Helaas vinden wij het geen recreatieterrein voor onder de Dit gezien de verschillende hobbies die de aanwezige bezoekers daar tonen en of uitoefenen. Het is een terrein waar je naakt kan zonnen maar niets met naturisme te maken heeft.

Als laatste zouden we aanraden om niet te zwemmen in de plas zolang er geen watermonsters worden genomen en bekend gemaakt. Vriendelijke groet van "Schoonstel" Annemiek en Robert     Het water weer fris en gelijkmatig van temperatuur, dit dankzij de regen en het lekkere briesje. En nauwelijks stank, er werd alleen 'zand' in de bezinkbekkens gestort. En dat door maar enkele vrachtauto's verdeeld over de dag. Bacardi, daar kom ik ook heel vaak.

Ik laat nooit mijn sleutels of pas of wat anders dan ook, onbeheerd achter, als ik een rondje wil lopen. Het is niet te vertrouwen. Ik hoop voor jou, dat het snel weer is gevonden. Mr bacardi     Maar vandaag is mijn tas gestolen! Met mijn portemonnee er in en mijn bus pas!

Wens wie heeft iets gezien? Het is blauwe tas merk oneill ze hebben er niks aan zat toch geen geld in! Maar gaat voor naarste om mijn bus pas! Die heb ik dagelijks nodig.. Hoop dat iemand hem vind en mij kan laten weten!

Heel legitiem maar al die op piemels gefixeerde mannen geven wel een verkeerd beeld van het naturisme. Let wel ik verwijt die mannen niks. Ze zitten met hun testosteron opgescheept en velen misschien in een huwelijk maar de sjeu uit is. Geen vrachtwagens end gezien nadat ik er was om 2 uur s'middags. Wel stond het waterpeil hoger dan zondag, een rondje lopen rond het meer is zo goed als onmogelijk, blijkbaar s'ochtends weer het een en ander gestort. R en T     De puinzooi word steeds erger en het riekt er ook niet erg fris.

Tevens ergeren we ons aan de vele gluurders en dan met name de geklede mannen.. Door alle herrie, stank en viezigheid toch wel kopschuw geworden. Maar het was een heerlijke dag en alles leek bijna als voorheen. Geen herrie of stank en heerlijk gezwommen in het water! Misschien doen ze er iets mee. Mest storting mag en kan niet op deze manier. Marco jan en elly     We kwamen om naakt te zonnen en voor een frisse duik Ook hebben we een kijkje genomen bij het Canada meer bij Elsloo, prachtig natuurgebied en helder water en leuke plekjes om naakt te zonnen.

De "overheden" lijken overal mee weg te kunnen komen. Na een 5 minuten vroeg Maurice zijn vader waarom hij niet doorzwom of bij hen kwam zitten. Niet dat ik die verloren ben, anders had ik die al aangetrokken maar ik wist niet dat jullie zo vroeg gingen thuiskomen’ ‘Och, dat is wel even verschieten. Wij dachten dat jij altijd zo preuts was.

Hopelijk viel het hun vader niet op. Dus moet ik altijd profiteren van mijn mening als ik alleen ben. Smijten jullie anders eens mijn zwembroek? Dan kan ik uit het water komen. En je moet daar ook niet zitten wachten tot we weg zijn want dat komt er ook niet meteen van. Maar ja, veel zin om te blijven hangen had hij ook niet. Dus stapte hij uit het water. De jongens hun mond vielen open van verbazing. Hun vader naderde snel en net toen hij een handdoek wilde nemen trok Jasper die weg.

We zijn hier nu toch onder elkaar. Waarom gaan we niet met z’n allen naakt in plaats van met dit warme weer kleren aan te trekken? Nu was het de beurt aan z’n vader om daar met een mond vol tanden te staan.

Al was het afgesproken, trok de tweeling hun kleren uit. Daar stonden ze dan, 3 naakte mannen. Ik neem aan dat jullie veel bekijks hebben van de meisjes’. Dat maakte de vader wel nieuwsgierig. Dat is hygiënischer en zo lijkt je penis groter. Misschien was het wel eens tijd om zijn zonen wat seksueel op te voeden. Daarop bood hij hen spontaan aan dat hij ze wel kon aanleren hoe ze te werk moeten gaan om zichzelf intiem te scheren.

Dat is de eerste maal nogal omslachtig, dus wou hij het bij hen wel uitvoeren. Het is dan ook geen wonder te noemen dat de broers dit meteen ok vonden, en ze dus zeker bereid waren zich onder handen te laten nemen.

Binnen de kortste keren, eens de behandeling gestart, hadden ze beide een erectie. En eigenlijk is dat ook net goed. Het gaat stukken vlotter als je penis stijf is’. Eens de jongens klaar waren, zei de vader dat hij ook nog eens bij zichzelf ging bijscheren.

De jongens mochten wat hem betreft, alvast terug naar de tuin. Maar daar hadden ze uiteraard geen zin in. De vader maakte zich klaar. Het was nu pas dat beide jongens een grote erectie spotten bij hun vader. Die moesten ze zeker ook nog eens verwennen. Na het scheren, waren de jongens flink geil.

Hun lul bleef maar stijf. Die van hun vader echter ook. Volg me naar de tuin. Dan heb ik een verrassing. Met hun blik gericht op de kont van hun vader, werden de jongens nog meer geil. Eens in de tuin bood hun vader aan alle 3 naast elkaar te gaan zitten. Hij wou ze leren wat masturberen is. Na de theoretische uitleg, zo was hun vader wel, volgde de praktische handeling. De jongens waren er snel mee weg, vond de vader maar toen pas begon het.

..


Erotische massage veghel escorts limburg


Daarin heeft u zich bereid getoond om met een nieuwe locatie te komen. Tot op heden is er geen enkele reactie geweest waar uw zich aan uw beloften heeft weten te houden. Zoals u bekend is het in Drenthe bijzonder slecht gesteld met de openbare gelegenheden waar naturistisch gerecreëerd kan worden. De maatregel om de grote Moere te sluiten voor naturistische recreatie betekent dat vele naturisten nu onnodig grote afstanden moeten afleggen en dat is voor velen geen optie — het geldt voor velen dat het zowel praktisch als financieel niet haalbaar is.

Daarom de herinnering om uw beloften na te komen en voor de naturistische recreant een vergelijkbare openbare gelegenheid ter beschikking te stellen waar de naturistische recreant terecht kan.

Wij verzoeken u dringend om uw beloften na te komen. Deze brief staat openbaar ter download voor eenieder die u aan uw beloften wil herinneren. Deze locatie lijkt mij zeer geschikt om naakt te zonnen. In de beurt van de Grote rietplas.

Misschien een mooi alternatief? Wie niet op reguliere naturisten terrein wil Op een mooie dag afspreken. Om er met veel mensen. Naar de moere te gaan. En dan als een demonstratie. Er met grote getale naakt gaan lopen!! Dit gaat dus niet op voor de burgervader, de weledele heer Eric van Oosterhout. De route loopt precies over het wandelpad rondom de plas. Overal is het pad breder gemaakt. Vraag mag in buiten de paden over dit ATB pad wandelen niet naakt maar gekleed De Moere is hierbij niet meer te gebruiken voor bloot recreatie.

Niets dan praatjes maar geen daden. Weet iemand nog een plek in de buurt van drenthe? Of zou hij dan overtreders aanpakken en de weg open houden voor de gewone weg gebruikers. Laat hij de grote moere weer toegankelijk maken voor de fatsoenlijke naakt zonner,en diegene die misbruik maken van deze mooie plek aanpakken. Waar kunnen we nog heen om lekker te zonnen? Ik heb Eric va Oosterhout burgemeester al een brief geschreven. Met het verzoek om de Grote Moere weer open te stellen voor naturistme totdat hij een andere plek voor ons heeft gevonden.

Eric van Oosterhout heeft zich tot op heden een lange en eenzijdige stilte toegeëigend. Wanneer komt hij met een passend voorstel om het vrije naturistische recreëren een goede en blijvende plek te geven waar Drenthe zo om verlegen zit. Het wordt intussen wel eens tijd Eric van Oosterhout!! Het begint met een bruggetje, straks neemt hij de hele plas in Wordt het 1 groot klimpark.

De burgervader zal wel druk zoekende zijn. Voor een geschikte plek. Dat heeft hij belooft! Dus kom maar op! Of we moeten de moere gewoon weer gaan gebruiken! Ik hoop op een leuke plek. Het is soms zo lekker om blood te kunnen zijn. Ron Jan     Bij de plas heb ik vorig jaar een paar keer met iemand over dit probleem gesproken.

Wij vermoeden dat er "mensen"zijn die op een mooie warme dag tegen elkaar zeggen, kom we gaan naar Grollo om ons gezellig te ergeren en daarna een klacht in te dienen. Laat dit soort "ramptoeristen" svp weg blijven en ons de plas weer terug geven.!!!! Seizoen "14 viel al weg maar de belofte van die burgervader mag intussen wel een keer worden ingelost! BQ Mag je niet eens meer in je blote kont in je huis lopen? Laat ze die gastjes veroordelen voor gluren! Uitspraak gaat over blote kont om je huis lopen!!

Ik ben laatst wezen kijken, het is niet echt om de hoek voor mij maar was wel benieuwd. Op google maps ziet het er ok uit, maar die is niet recent, op Yahoo maps zie je al duidelijk dat veel van de waterkant begroeid is. Ook zal er niet veel zon zijn op de stukjes waar je wel kan recreeren, die lijken mij ook typische hondenuitlaatstukken. Er wordt niet meer gebaggerd in het water, dat is nu dan ook helder, wel is een zandoverloop van de nieuwe plas aan de overzijde.

Op de terugweg bij de Moere langs gereden, ik kende het wel maar nog nooit geweest. Zonde, het is een mooie plas. Hans, da's een goede van dat bordje: Welk VAM meer is dat precies? Dit voordat deze ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant en de bescherming van artikel WvS kan inroepen wegens schennis der eerbaarheid. Een en ander analoog aan de gevarendriehoek: BQ hans     Natuur" of dergelijke tekst is echt niet nodig.

De naturist is natuurlijk ook natuur. Zie ook eens de uitspraak in hoger beroep van de rechter in de zaak over het natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout. Waar kijkt de rechter naar: Speciaal voor die vakantie gangers uit andere landsdelen, die 's zomers op de vele campings staan??.

Deze mensen zijn dan gewaarschuwd. Kunnen ze ook geen aanklacht meer indienen, hans     Dit maakt elke argeloze, niets-vermoedende en ietwat naïeve bezoeker, die ongewild geconfronteerd wordt met een ongeklede recreant, niet geloofwaardig als klager wegens schennis der eerbaarheid art.

We lezen graag de voortgang. Of ik de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk kan maken, is de vraag. Er wordt aan gewerkt. Immers de mens al dan niet bloot is toch ook natuur en kan worden verwacht in het buitengebied. Als je toch langsgaat kan je dan meteen even regelen dat de boel bij Grolloo volgend seizoen weer naturistisch toegankelijk is.

Deze zomer was een regelrechte ramp voor de naturist in Drenthe! Ook is het niet verboden bloot in de natuur buitengebied rond te lopen. In een buitengebied ook dat van Grolloo kan men natuur verwachten. Men komt toch voor de natuur! Bedoelde klagers vallen danook vrijwel uitsluitend onder de categorie gluurders en moraalridders met masochistische trekjes die wel de splinter in het oog van de ander zien maar niet de balk in het eigen oog. Langzaam zien veranderen in ontmoetingsplaats voor mannen zoekende heren.

Daarna de laatste 2 jaren de naaktrecreanten. Eerlijk gezegd niet gelukkig mee. Hoef al dat vlees meestal niet fris en fruitig niet te zien maar goed ieder zijn meug dus de zomermaanden maar overgeslagen. Gisteren onaangenaam verrast door de Toegang verboden borden. Hun doel is immers bereikt, geen lastige pottenkijkers meer bij de plas die zien wat daar allemaal gebeurt, ja ik heb het over de gifstort!

Mijn fiets heb ik verstopt en ik ben in het hoge gras "onzichtbaar" gaan liggen, Niet bij het water maar meer naar de weg. Geen probleem ,maar je moet wel uitkijken voor de BOA. Dit moest eigelijk niet nodig zijn om bloot te recreeren. We wachten op een oplossing door de gemeente Alle acties ten spijt, maar de gelegenheden voor naakrecreatie lijken nu allemaal met voorrang open te staan om honden uit te laten. De hond heeft daarmee meer status en waardigheid dan een mens verkregen.

Als mens en naturist verlaag ik mijzelf toch echt niet om in een hondentoilet te moeten gaan liggen! Deze 'werknemers' zijn in onze dienst, weet u nog. Het is wel een prachtige locatie. De plas zelf qua grootte niet vergelijkbaar met de Moere. Er zijn dan ook minder zonplekken. Het water is prachtig helder. Parkeren kan aan de kant van de aangrenzende asfaltweg. Aan de onverharde weg die erop uitkomt kan dat ook maar daar zijn wat percelen die privé terrein zijn.

Opletten op de borden dus. Veel plekjes om te liggen alhoewel sommige stukken beetje zompig zijn. De kant met de grootste open plek aan het water wordt met mooi weer bevolkt door grote groepen plaatselijke jeugd en ze hebben lol.

Ook worden er veel honden uitgelaten. Aan de overkant zijn kleinere plekjes ook snel vol waar aan eind van de middag echte FKK-ers liggen. Voor de meer ruimdenkende, die moeten iets verder lopen. Opvallend is dat Duitsers wel hun afval weer meenemen Het is er redelijk ongerept het is duidelijk dat ze dat zo willen houden.

En muggenspray mee, de dazen zijn een plaag dit jaar. Nou, toen ik daar aankwam, zag ik een auto met 2 of 3 controleurs rondom het plas rijden. Was er even en ziet er prima uit met leuke plekjes rond het water. Wat is er aan de hand hier in Drenthe. Wie kan er nu last hebben van naaktrecreanten aan de Vam-plassen. Eindelijk een nieuw stekje gevonden na de sluiting van de Moere en nu weer dit. Gewoon lekker zonnen en genieten is er straks niet meer in Drenthe.

Geef de overlast veroorzakers een stuk bos waar ze zich kunnen uitleven. Ik ga eens bij die plassen kijken hoe het daar is. Bij Emmen is er een naturistenterrein, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij een voormalige plas de Grote Moere. Bij Meppel is een niet al te grote plas, Engelaarde. Onder Wijster is er ook een plas, alleen is het geen officiële naaktstrandje.

Verder zou ik het niet weten waar het naaktrecreren wel toegestaan zijn. Had al veel gehoord van de Moere. Hebben ze het daar verboden. Daar baal ik als een stekker van. Omdat er mensen zijn die daar sex hadden.

Leven en laten leven toch. Kan iemand mij vertellen waar in Drenthe richting Exloo nog meer mogelijkheden zijn om naakt te recreëren. Berrie uit Groningen     Eerst kwam ik inderdaad veel jongeren tegen. Maar om het meer heen heb je af en toe plekjes die tamelijk prive zijn, en daar wordt her en der naakt gerecreëerd. Het is er erg mooi. Het enige nadeel vond ik dat er veel van die ellendige paardenvliegen waren. Ik heb mooie herinneringen aan de mooie dagen van weleer en de aardige mensen die ik ben tegengekomen.

Het was mooi en bijzonder. We kunnen wel janken om de acties van overheid en buurt bewoners maar je kon er gewoon op wachten. Vanaf het moment dat er hetrostellen kwamen waarbij de keurig geklede heren zich in rijen van 3 konden opstellen om mee te doen is het mis gegaan. Grolloo blijf de meest geschikte plek voor naturisme maar zou dan moeten worden gecombineerd met geklede recreatie en gezinnen net zoals vroeger.

De beste plek voor parkeren is gelijk naast landgoed de Moere ,of werken met parkeer vergunningen op naam. Wat het sextoerisme zorg dat die gasten ergens een plek krijgen ver van Grolloo waar niemand er last van heeft. Als laatste ,dat niemand de boetes heeft aangevochten geeft wel een beetje aan dat er bij de Moere veel mensen zonder ballen rondliepen Sven     Welke plas werd hier bedoeld? Natuurlijk jammer dat grote Moere niet meer de juiste plek is voor ons.

In Emmen is een prima officiele plek voor ons. Naturistenterrein "de bargerhoek" Als we toch iets meer onoficieels willen is achter dit terrein een mooi natuurgebied waar ietjes meer ook mogelijk is. Wie weet is dit een ideetje? Daar waar ze nog aan het zandwinnen zijn? Ligt maar 5km verderop weggetje dat naar boomkroonpad leidt en lijkt wel een verlaten paradijsje Krijgen wi jdan de kleine moere terug?

Wel zo eerlijk lijkt mij. Maar als ik er zo over nadenk en denk aan hoe de plas er straks uit gaat zien met die 4 eilanden erin. Dat is toch een ideale plek om een mega groot klimpark op te bouwen? Wie weet hebben ze dit in al bedacht toen ze hebben vergaderd wat ze met de Moere gingen doen.

En gaan ze volgend jaar of het jaar erna beginnen met bouwen en moeten we daarom daar weg. Want niemand had echt last van ons volgens mij. Maar dit zijn mijn speculatie. Was gezellig met oude bekenden van De Moere. Ook lekker gezwommen in het water. De plassen liggen aan het eind van de Weegbrugweg. Zal wel een andere plas zijn in de omgeving van Renckenberge waar je bloot kunt liggen. Hadden er al iets van gehoord. Onze nieuwsgierig is al een poosje gewekt, maar hebben de tijd nog niet gevonden om er even heen te gaan.

Blij om te lezen dat het een mooie plas is! Maar je lijkt mij sowieso een type die weinig verdraagzaam is. Ga lekker naar aangewezen stranden om er luchtig bij te liggen, trek op elke andere plek even wat aan, hoe moeilijk is het?

Je kan zeggen dat de goede onder de kwaden lijden maar wat mij betreft is er überhaupt niks acceptabel aan het bloot rondmarcheren bij andere mensen in de buurt en zal hier bij constateren ook direct melding van maken op basis van eerbaarheid schennis.

Ik wens iedereen een hele fijne dag toe! Met of zonder de Moere! Maakt mij geen Moer meer uit Dan had je je bericht ook beter achterwege kunnen laten Karma en getuigd niet van enige bijdrage!!!!

Is dit waarheid of slechts speculatief? Ik zelf ben al een hele tijd klaar met de Grote Moere en de Kleine Moere! Voor dagrecreatie is het daar niet gek. Een mooie plas met stukje strand. Op 1 juni is er een open dag. Er is zelfs een terrasje bij. Dus een windscherm kan ook in Elletshaar uitkomst bieden.

Over de oere, tjah nu de pottenkijkers daar weg zijn en fel bestreden worden kunnen Gemeente, Staatsbosbeheer en de Provincie gewoon doorgaan met de milieuvervuiling aldaar! Ondanks officiele klachten richting de Provincie over deze vervuiling geen handhaving! Er zijn echter wel stukjes te vinden maar officieel is naaktrecreatie niet toegestaan.

We kijken uit naar andere plaatsen in het mooie Drenthe. Nogmaals doodzonde van de Moere, die plaats is gewoon gedemoniseerd en daar zijn veel mensen de dupe van mirakels     Eerst mochten we nog maar een halve plas gebruiken. En nu heeft hij het voor elkaar de hele plas naar zich toe te eigen.

Kan hij mooi speurtochten uitzetten voor de kinderen. Zullen zij ook bekeurd worden als ze naast het pad lopen? Was daar in Ellersthaar ook plek voor naaktrecreatie? Ik was er zondag en toen waren er veel gezinnen met kids en veel loslopende honden. Maar het is een prachtig stukje natuur Ik wil ook heel graag weten Burgemeester laat niets meer horen Vandaag met het mooie weer moeten uitwijken naar de hoornseplas. Was er een tijd niet geweest, op verschillende plekken gelegen maar de hele dag heb ik sex gezien.

Met name - en hoe kan het ook anders - heren die zich op allerlei manieren bezighouden met het zoeken, delen en tonen van hun hormonale driften. Het is blijkbaar 'naturistisch gewoon' om met erecties te liggen of daarmee bij de sanitaire voorziening rond te lopen en maar pogen om te pakken wat je pakken kan. Sommige van deze kansloze typetjes maken er zelfs een 'sport' van om zich in de bossages op te houden en vrouwelijke wandelaars te tracteren met hun geruk.

Dat deze wandelaars een grote leeftijds marge hebben is geen nieuws denk ik. Het is geen eenmalig incident want er lijkt werkelijk een strategie bij deze heren te zijn. Ik kan het mishebben, maar dat heeft niets met naturisme te maken en daarmee kan deze lokatie binnenkort ook worden gesloten voor dit doel. Het wordt hoog tijd dat deze "figuren" eens goed worden aangepakt! Ze verkloten het voor iedereen!

De heer eefting is een misselijk makend mannetje ,ik wens hem dan ook allesw toe Sven     Ik weet niet of dat allemaal waar is, maar ik heb wel gelezen over stank en veel vissterfte. Dan is dit voor mij in ieder geval een hele goede reden om dan niet meer in de "natuur" te willen vertoeven van zowel de Grote Moere als wel van de Kleine Moere!

Geen behoefte om familieleden te laten spelen en ravotten in en op vervuilde grond of water, aangezien vervuiling van grond en water behoorlijk uit de hand kan lopen! Ze maken er maar een mooi park van Ik ben er klaar mee! Enkele jaren geleden eens een gesprekje gehad met 2 handhavers die toen nog geen bekeuringen uitdeelden , die knurft stond er ook bij en bemoeide zich nogal irritant daarmee waarop ik die vent gezegd heb dat hij z'n grote klep moest houden en oprotten: Als blikken toen konden doden ; Jammer dat het gebeurt is Berry uit groningen     Ik ben geen advocaat van de duivel maar men was het daar beu.

Bij mooi weer even combineren met een drankje bij de Kleine Moere. Na tig jaren is het gelukt! Ik feliciteer Grolloo en dhr. Heb u naasten lief! Karma is a bitch!!! Ik zou zeggen probeer het gewoon eens bij Ellersthaar. En kun je hier goed parkeren? Zou inderdaad jammer zijn als hier de verkeerde mensen op af zouden komen.

Berie uit groningen     Zal voor veel mensen uit Drenthe te ver zijn. Jan en Inge     Wel een alternatief achter de van der valk in Zuidbroek is een mooie afgraving kijk maar even via Google maps, daar liggen wij met regelmaat naakt, als je dat zandstrand vanaf de parkeerplaats ziet kun je aan de rechterkant naar achter lopen daar kun je heerlijk ongestoord liggen.

En ook nog eens gratis genoeg parkeerplaatsen Groet, Jan en Inge Joost     Ben naturist en kom er al jaren. Nu las ik hier op deze site dat de Moere verleden tijd is. Nu moet ik dus op zoek naar een ander mooie plek.

Kom uit de omgeving Veendam en met de verdubbeling van de N33 binnenkort dacht ik nu ben ik sneller op de Moere. Dus als iemand nog een mooi plekje weet voor deze naturist die van zwemmen en zonnen houd, dan hou ik mij aanbevolen voor tips Poeto     Vieze vuile smerige politieke spelletjes worden ook al jaren gespeeld als ik de vele reacties her en der mag lezen! Dit getuigt dan maar weer van de bekrompenheid van de mensheid wat betreft religie en regelneukerij op gemeentelijk beleid en wat dacht je van de commercie en ondernemers in de directe omgeving Het is allemaal eigen belang en zakkenvullerij Arme natuur, arme vissen, het was zo mooi Seksrecreanten zullen zich nu gewoon gaan verplaatsen Jammer dat verdraagzaamheid in Nederland een steeds schaarser goed is geworden Tis gewoon aandoenlijk en ik schaam me langzamerhand diep voor sommige mensen in dit land!

Ik wens de échte Naturisten een fantastische nieuwe plek toe. Ik wens de buitensekstrecreanten hetzelfde toe, maar daar zal de politiek wel geen plek voor vrij willen maken, want ooooh jee En ik wens u allen heel veel wijsheid toe! Daar wil ik het verder graag bij laten! Per abuis uw naam in het vakje van eigen naam getikt in vorige bericht.

De gemeente in het bijzonder maar zeker ook staatsbosmeneer hebben veel verprutst daar! Het vanaf de openbare weg zichtbaar maken van de plas, het opruimen en egaliseren van de vele zandbergen waar veel schuilplaatsen waren voor anders denkenden9ja die mensen zijn er ook! Biotoop vernieling en de waterkwaliteit verwoesten door dumping van gif troep. En ach, die zielige echte zonaanbidders die alleen maar voor de zon kwamen, laat me niet lachen.

De Moere stond sinds jaar en dag bekend dat daar iets meer kon! Ja excessen en provocatie was er ook en zeker de oorzaak van dat het nu voorgoed gebeurt is daar. Maar praat me niet over het alleen daar voor de zon komen. Men ging er daar voor heen, speciaal omdat het daar kon! Nee ik heb het niet over de smeerlappen die in het zicht van iedereen maar hun gang gingen, ik bedoel de mensen die het spannend vonden om gezien te worden en te zien.

Dat je daar een beetje moeite voor moest doen was juist spannend en wie het niet zien wou zag het sinmpelweg niet. Nee nu niet schijnheilig gaan doen naaktlopers. Er wordt 'gelukkig' gezocht naar een andere locatie voor de naaktrecreanten, Mosterd na de maaltijd!

En waar moeten de mensen heen die graan onder de zon van elkaars lichaam willen genieten? Ik weet het niet maar een mens verander je niet zo gauw, ook niet door allerlei verbodsbepalingen! Jammer jammer en nog eens jammer. Staatsbosbeheer en de gemeente kunnen nu ongestoord verder gaan met het vergiftigen van de plas en het verwoesten van de prachtige natuur daar om heen!

Wat zijn jullie toch een bekrompen zielig zooitje. Wat mij altijd op is gevallen dat veel is vernield zelf door de gemeente. Jaren geleden zaten er zelfs oeverzwaluwen daar waar nu de weg loopt en dit is zomaar weggevaagd, weg prachtige vogels.

Ik heb altijd gemerkt dat veel zichzelf regelde er is altijd naaktrecreatie geweest rond de gehele plas en niemand klaagde behalve de puriteinse wethouder uit de gemeente Grolloo die zich wel eerst kwam vergapen aan al dat bloot en 's-maandags ging lopen klagen, zo ook de campinghouder die zo nodig wandeltochten en speurtochten moest uitzetten langs de naaktrecreanten en dan ook op het gemeentehuis ging klagen over al die blootlopers waar zijn gasten mee geconfronteerd werden.

Hier wil ik het bij laten maar blijf het erg jammer vinden dat het zo eindigd. Het naturistisch gebeuren rondom 'de Grote Moere 'is verleden tijd. De activiteiten in de afgelopen jaren van sommige zogenaamde naturisten hebben er toe bij gedragen dat deze maatregelen zijn genomen. Ja nu moet een ieder maar weer zien waar hij recreërt. Wat mij wel weer opvalt is dat de zogenaamde naturisten ook op andere plekken de zaak wil verzieken. Maar ja , goed dat er nog politie is.

Hoop wel dat de NFN nog een positieve bijdrage kan leveren voor de echte naturist. Heeft iemand meer info over Ellertshaar?

Je kunt er blijkbaar omheen lopen Heerlijke kleine strandjes, hopelijk word dit de nieuwe plek om heerlijk naakt te genieten De Moere word een beetje een machtsmiddel der politiek ben ik bang Allemaal reageren lijkt mij Door het nieuwe volledige parkeerverbod is het naaktstrandje ook voor de naturisten slecht bereikbaar. De gemeente heeft al wel laten weten dat naaktrecreatie langs de plas blijft toegestaan.

De politie acties zijn uitsluitend gericht tegen de seksrecreanten. De NFN vraagt regelmatige bezoekers van het naaktstrand zich te melden via Bernd nfn. We vonden het al vreemd dat er zo weinig auto's stonden, maar goed het ook nog bewolkt. Volgens de buienradar zou over een uur de zon schijnen en dat deed het ook. Het bleef wel opvallend stil langs de plas.

Wie plaatst er nu zomaar van de ene op de andere dag een parkeerverbod bord zonder extra borden dat de situatie gewijzigd is? Laten we met zn alle brieven naar de gemeente sturen dat ze dit terug trekken.

Want nu zijn we allemaal de dupe. Naturisme heeft niets met openbare sex te maken. Bij de Aldi zijn de fiestendragers in de aanbieding. Parkeer je auto elders en fiets het laatste stukje. Moet je natuurlijk wel een trekhaak hebben. Wat denken ze wel niet. Zorg wel dat mensen je niet vanaf openbare wegen of paden meteen kunnen zien.

Ja jammer dat je de auto niet meer zo dicht bij de plas mag parkeren maar daar hebben echte naturisten toch niet zoveel moeite mee? Robert en Annemiek     Blijkbaar is het naakt recreëren nu wel weer helemaal ok, mits je maar niet vlak bij De Moere parkeert.

Liever helder water en wat moeilijker parkeren dan stank en gore zooi in het water. Ik noop echt dat we nog lang gebruik mogen maken van de moere. Het is daar zo mooi. Het is soms toch heerlijk om blood te zijn! En het sex gedoe daar. Laat de mensen hun leven lijden! Het moet toch goed komen met de moere. Een toespraak kan en wil ik niet houden, maar vanwege het verlies, de teleurstelling en ook wel met een laag van boosheid wil ik toch even het volgende kwijt; Uit alle berichten in de media, veel reacties van voormalige bezoekers van en over de Grote Moere is overduidelijk een boventoon aan overlast te lezen die verraad dat het zg.

Het werkelijke naturistische doel is daarmee overleden! Dat dit verlies voor vele mede-naturisten een schok is kan mij voorstellen. Hiermee is de enige, de laatste en plezierige openbare gelegenheid in Drenthe ons ontvallen.

Nou ja, en enz dan maar. Hopelijk zien de autoriteiten zoals Provincie en Staasbosbeheer eindelijk in dat het dempen meer kwaaddan goed doet. Het strand is als vanouds. Wordt vast weer een prachtig Lees je via het internet in op het verloop van de afgelopen tijd en je weet dat deze plek nergens meer voor geschikt is.

Een vuilnisbelt is het. Slechts een zielig restantje, 'ogenschijnlijk' homolievend volk, loopt daar tussen alle verwoestingen nog wat 'afgetrokken' rond. Tjipke Tasma Webmaster     En mocht je de tekst nog niet helemaal begrijpen: Jan O     Dit staat op deze site met vette letters.

Riekt dit niet naar discriminatie? Dit was toch een hele mooie plek H. Wat betreft de schandalige vervuiling zijn wij het er wel over eens met elkaar, zo te lezen op dit forum. Daarom hoeven wij dus niet met elkaar om de tafel. The Wanderer     Verder wens ik iedereen een fantastisch en hoop ik dat diegene die verantwoordelijk is voor de ellende én de schade aan moeder natuur, die het prachtige gebied De Grote Moere is toegebracht, op de 1 of andere manier meedogenloos wordt gestraft Zie het nut er echt niet van in om de negatieve berichten van jou te gaan bespreken, kom nou!

Evengoed een fijne jaarwisseling en een goeg met veel zonnige, zinnenprikkelende dagen. Daar bestaat geen twijfel over, maar door je negatieve reacties in het "gastenboekverleden" alhier zie ik geen enkele reden om nog met jou om tafel te gaan zitten. Zaaien is in dit geval oogsten. Ben benieuwd wat de heren betweters bedenken om dit grote schandaal te minimaliseren! Of heeft Lex wellicht een antwoord? Deze conclusie is getrokken nadat Staatsbosbeheer, waterschap Hunze en Aa's en de gemeente Aa en Hunze gisteren nog een keer diepgaand over de zaak hebben gesproken.

Boswachter Evert Thomas namens de drie partijen: Het leemrijke zand, dat we hier ook voor gebruiken, kan niet de oorzaak van de vissterfte zijn. Met dat zand is er nooit een probleem geweest. Het moet de tarra wel zijn. Blijf nu in Godsnaam met je vervuilende poten van die mooie plas af! Moet dit nog ECHT serieus genomen worden? TV drenthe heeft aandacht besteed aan de vissterfte waarbij een medewerker van Staatsbosbeheer heeft toegezegd dat zolang de oorzaak van de vissterfte niet gevonden i wordt er geen zand meer gestort.

Er wordt nu zuurstof in het water gepompt. Bij het bijvullen van dit apparaat is er olie in het water terecht gekomen, dus de soap gaat maar door. Maar zoals altijd heeft ieder nadeel ook zijn voordeel, er zijn nu veel aalscholvers, zilverreigers en iedere dag rond De eigenaar van landgoed de moere heeft de brug weer vernield en de balken op zijn terrein neer gelegd. Opvallend is dat het vooral om vis gaat die dicht bij de oppervlakte zwemt en dat de vogels ,Aalscholvers en reigers niet van de dode vis eten.

Ook deze keer is de vissterfte ontstaan na het legen van de slib bassins in de plas. De geur die rond de plas hangt is niet te harden een mengeling van rotte vis en Thinner. Ik had het beter niet kunnen doen, want het was ronduit buiten proporties wat daar gaande is. Bij aankomst hing er een sterke chemische lucht, op het water drijft een oliefilm en er liggen honderden dode vissen aan de oevers. Bij een rondje om het water heen leek het meer op een kerkhof dan op een goed onderhouden gebied van Staatsbosbeheer.

Het ergste om te zien waren de scholen vissen die krampachtig in een doodsstrijd waren gewikkeld; happend naar zuurstof tussen de kadavers van hun lotgenoten. Ik vind het een schande dat een overheid in dit land met dergelijke praktijken zomaar weg komt. Het is pure eigenbelang en en het maakt ze ook echt helemaal niets uit wat er onder hun belang crepeert. Ronduit walgelijk en hypocriet!! Het lijkt wel een "review" Het viel ons op dat er een hek voor de ingang van de plas was geplaatst.

Ook het parkeren langs de grote weg is verboden, hierdoor is het alleen mogelijk in de zijweg te parkeren die een beperkt aantal auto's kan herbergen.

Langs het water troffen we een hoeveelheid stinkende zwarte aarde of slib aan. Er waren geen werkzaamheden gaande en rond de plas was het vrij rustig wat bezoekers betreft. DE verhouding mannen staat tot vrouwen was zeker 30 op 1. Na vieren kwamen er enkele koppels en dames recreeren. Het weer was goed mits men uit de wind een plek kon vinden. In tegenstelling tot enkele jaren terug vonden we het water er beter uitzien. Het was niet meer wit van de gestorte leemgrond maar nu eerder donker van kleur.

Waarschijnlijk van de stort van de zwarte aarde of slib. We hebben vandaag heerlijk van de zon genoten, boekje gelezen en wat gekletst met toevallig tegenkomende mensen. Wanneer een ieder langs de plas zijn eigen ding doet zonder een ander ermee te kwetsen en men iedereen in zijn of haar eigen waarde laat is het best toeven langs de plas. Helaas vinden wij het geen recreatieterrein voor onder de Dit gezien de verschillende hobbies die de aanwezige bezoekers daar tonen en of uitoefenen.

Het is een terrein waar je naakt kan zonnen maar niets met naturisme te maken heeft. Als laatste zouden we aanraden om niet te zwemmen in de plas zolang er geen watermonsters worden genomen en bekend gemaakt.

Vriendelijke groet van "Schoonstel" Annemiek en Robert     Het water weer fris en gelijkmatig van temperatuur, dit dankzij de regen en het lekkere briesje.

En nauwelijks stank, er werd alleen 'zand' in de bezinkbekkens gestort. En dat door maar enkele vrachtauto's verdeeld over de dag. Bacardi, daar kom ik ook heel vaak. Ik laat nooit mijn sleutels of pas of wat anders dan ook, onbeheerd achter, als ik een rondje wil lopen. Het is niet te vertrouwen. Ik hoop voor jou, dat het snel weer is gevonden.

Mr bacardi     Maar vandaag is mijn tas gestolen! Met mijn portemonnee er in en mijn bus pas! Wens wie heeft iets gezien?

Het is blauwe tas merk oneill ze hebben er niks aan zat toch geen geld in! Maar gaat voor naarste om mijn bus pas! Die heb ik dagelijks nodig.. Hoop dat iemand hem vind en mij kan laten weten! Heel legitiem maar al die op piemels gefixeerde mannen geven wel een verkeerd beeld van het naturisme.

Let wel ik verwijt die mannen niks. Ze zitten met hun testosteron opgescheept en velen misschien in een huwelijk maar de sjeu uit is. Geen vrachtwagens end gezien nadat ik er was om 2 uur s'middags. Wel stond het waterpeil hoger dan zondag, een rondje lopen rond het meer is zo goed als onmogelijk, blijkbaar s'ochtends weer het een en ander gestort.

R en T     De puinzooi word steeds erger en het riekt er ook niet erg fris. Tevens ergeren we ons aan de vele gluurders en dan met name de geklede mannen.. Door alle herrie, stank en viezigheid toch wel kopschuw geworden. Maar het was een heerlijke dag en alles leek bijna als voorheen.

Geen herrie of stank en heerlijk gezwommen in het water! Misschien doen ze er iets mee. Mest storting mag en kan niet op deze manier. Marco jan en elly     We kwamen om naakt te zonnen en voor een frisse duik Ook hebben we een kijkje genomen bij het Canada meer bij Elsloo, prachtig natuurgebied en helder water en leuke plekjes om naakt te zonnen.

De "overheden" lijken overal mee weg te kunnen komen. Als burger zie je alleen het NL belerende vingertje dat je in de pas moet lopen. Daarom de volgende punten ter overdenking voor een mogelijk 'natuurlijk' en democratisch verloop: Er is geen plek die kan tippen aan de moere van een paar jaar geleden. Hoe jammer het ook is, en hoe ik al een paar dagen flink loop te balen dat het eindelijk mooi weer is maar ik geen plek meer weet, kom ik hier gewoon echt niet weer.

Het is zonde van me tijd en van de benzine om een beetje in een stank gebied te liggen en van die bouwvakkers bezig te zien. Drukke baan dus even ontspannen is voor mij zeer welkom. Ben gisteren na een hele tijd weer eens geweest.

Eerst een plekje opgezocht waar het dan niet zo stonk en dan even lekker liggen. Zo werd de rust verstoord. Je kan je haast niet meer indenken hoe het vroeger was. Dat je nog kon genieten van de rust en de fluitende vogels en dat je nog lekker kon zwemmen in het meer.

Weet er iemand nog wel een plek naaktstrand in de buurt waar je wel lekker rustig kunt genieten? Wij waren er met een aantal mensen, maar de meesten hielden het voor gezien vanwege de stank, de herrie van de machines en het gore water wat voldrijft met rotzooi. Schandelijk dat dit gebeurt, wij zien er geen andere reden van in dan het naakt recreëren hier onmogelijk maken. Zo blijft er alleen nog een homo-ontmoetingsplaats over.

Bedankt gemeente en Staatsbosbeheer! Het ooit zo schone zandgat is verworden tot een grote vuilstortplaats. Ach ja, onder water zie je hiet zo maar de stank! Vraag me werkelijk af waar men mee bezig is daar. Als dit allemaal kan dan kan er meer! Gooi je meegenomen blikken en andere troep er maar bij, help je Staatsbosbeheer een beetje mee om hun plannen te veredelen.

Oeh wat een volk! Zo erg dat het mij belette om verder te lopen en eigenlijk meteen rechtsomkeert te maken. Wat ik ook zag van een afstandje dat er allemaal hekken geplaatst waren bij het stuk waar gras groeit.. Bij de bomen langs. Waar je ook een ingangetje hebt naar het bos toe zeg maar. Kon niet precies zon of dat stuk gewoon toegankelijk was, maar van een afstandje leek dat niet zo iig. Na heel wat jaren hier gekomen te zijn, denk ik toch dat ik hier niet meer terug keer. Denk dat er meer mensen zo over denken.

Is het nog wel de moeite waard om hier heen te gaan? Word mijn 1ste keer dat ik naar de grote moere wil.. En wat kan ik ervan verwachten? Gr danny Tjipke Tasma webmaster     Dit lijkt op illegale storting. Het stinkt ook enorm rond de plas. Wie weet waar we hiervan melding kunnen maken Dus een instantie die de overheid controleert.

Dat dit nog kan in grote schande is het. Marco Robert en Annemiek     Maar deze stonden daar onbemand en niet gebruikt.

Wij zijn er 2 keer door de week s'middags geweest. Wat ons betreft is er niets veranderd en is het er nog steeds leuk en gezellig vertoeven. Wij hopen op een lange en warme zomer! Komen elk jaar naar de Grote Moere. We schrokken ons zich rot, dat er overal troep liggen, zoals houtwerk, etc. Het water ziet er zo troebel uit, dat we daar niet meer willen zwemmen. Jammer van een mooie, natuurlijke, plas.

Wat mij opviel was dat er zoveel rotzooi lag, Als de blikjes vol zijn worden ze overal mee naar toe gesleept,maar als ze leeg zijn worden de blikjes zóóóó zwaar dat ze zo op de grond vallen. Mensen neem het afval mee terug naar huis. Daarom heel veel respect voor de meneer , die met een groot plastic zak en grijper alles opruimde. Lekker druk, maar toch alle ruimte. Niets veranderd tov afgelopen najaar. Er is alleen een hek geplaatst, dus wellicht staat er wat op stapel.

Behalve die kant nog steeds een geweldige plek. En is de chaos met het vuilstort al compleet? Geniet van het kleine beetje vrijheid, welke daar nog is toegestaan, in ons O zo vrije Nederland!!!! Mijn pleidooi heeft niks te maken met sexuele voorkeur, of voorkeur van sekse, puur met het beleven van vrijheid op ieders eigen wijze, zonder daar een medemens, jong of oud mee lastig te vallen.

Was de grote Moere vroeger een paradijs voor de naturisten , heden ten dage is er voor de echte naturist niet veel meer dan een plek van verval. In vroegere tijden was alles groen en het water helder. Nu in de tegenwoordige tijd is de omgeving van de grote Moere een vuilnisbelt geworden , en het water vies en smerig van kleur.

Geen wonder dat er voor de echte naturist niet veel meer te genieten valt. Ouders en hun kinderen kunnen wegens het wangedrag van bezoekers hier niet meer recreëren. En tot overmaat van ramp schijnen er ook bezoekers van deze website het gedrag van o.

Ja dan is het geen wonder dat o. Het is denk ik nog niet te laat. Zou dan ook willen zeggen. Beste mensen gedraag je een beetje , en ga anders naar neen passende omgeving voor jullie behoeften.

Waar je mij van beschuldigd raakt kant nog wal! Ik kan het natuurlijk nogmaals uitleggen maar dat is parels voor de zwijnen werpen. Kate, jammer dat jullie geconfronteerd werden met deze liederlijke figuren die inderdaad de plas in de negativiteit brengen. Volgens de normen en waarden van deze vuilspuiter is jou teleurstelling niet van enige waarde of betekenis en moet je je maar "schikken" in wat daar allemaal gebeurt.

Mijn laatste bezoekje aan een strandje is bij de Hoornse plas geweest. Dat beviel een stuk beter en voor je kids is het daar ook een leuker met een strandje erbij. Waar wij voor twee jaar geleden nog een bezoekje brachten, aan een fijne nudisten plek aan het water, samen met de kinderen, werden wij vandaag doorlopend geconfronteerd met zichzelf en elkaar rukkende mannen!!

Één grote, ranzige vertoning, waar wij meerdere keren het verzoek hebben moeten doen om verderop te gaan rukken en bij hardnekkig doorblijven gaan, zelf een ander plekje hebben moeten opzoeken. Mensen, mensen, wat jammer van zo'n mooi gebied, waar een ieder zou moeten kunnen genieten, zonder zich onveilig en gegeneerd te voelen.

Helaas, ook voor onze kinderen, zijn wij genoodzaakt om een ander strand of camping op te zoeken Robert en Annemie     Wij hopen dat wij nog lang kunnen genieten op De Grote Moere. Wel zagen wij nu wel op diverse plekken stukjes asbest op de puinstort paden liggen. Kwalijke zaak al dat puin dat er gestort is! Reply Webmaster Naar aanleiding van deze melding over asbeststukjes in de puinverharding heeft de gemeente Aa en Hunze hier een inspectie uitgevoerd.

Er zijn geen norm overschrijdende hoeveelheden asbest aangetroffen. Leuke mensen leren kennen!!! Maar waar al die mensen vandaan komen als je gewoon ligt te zoenen is ons een raadsel. Groetjes een leuk stel. Vaak wordt dit door sommige moralisten al gezien als onzedig Ik kan me bij het Blauwe meer ook nog wel eens herinneren dat hetero stelletjes na het "spitsuur" langs het meer begonnen te vrijen, wat is daar mis mee, zolang ze er niemand mee "lastig vallen"?????

Kom op zeg, nee kinderen moet je overdag niet met sexueel gedrag confronteren, inderdaad, maar als er eens een verdwaalde homo of BI rond Bepaalde uitspraken doen me denken aan een tekening van een oude zeeuwse boer in een boek van Rien Poortvliet Leven en laten leven, en hou rekening met elkaar!

Bedankt voor het compliment, het zegt meer over jou dan over mij. Alteveer je bent een vuilspuiter en verkloot zo de hele boel met je info. Ik heb gehoord dat dit grond afkomstig is van de aanleg van een dubbele rijbaan van de N33 vanaf Assen-zuid tot aan Zuidbroek. Je kan er dus op rekenen dat ze binnenkort, iedereen op de bon slingeren die fout geparkeerd staan De politie is een aantal weken terug nog bij de plas geweest samen met de eigenaar van het naastgelegen klimpark.

De politie heeft iedereen weg gestuurd die tussen het achterste strandje tot aan het einde van de geasfalteerde weg lagen. Aan de kant van de bosjes zeg maar. Dit ivm excursies die hij deze zomer wil geven. We zijn dus al een halve plas kwijt. Misschien is dit wel het laatste jaar dat we nog van de plas kunnen genieten Dat foute volk bestaat naar mijn ervaring grotendeels uit opdringerige en sexbeluste getrouwde mannen, dus echt niet alleen maar homo's, waarvan de vrouw thuis nergens of misschien ook wel?

Al enkele keren heb ik tijdens het winkelen bewijs daarvan mogen aanschouwen. Natuurlijk zijn er ook homo's die zich niet netjes kunnen gedragen maar vergeet de getrouwde bi's dus ook niet! Mijn tolerantiegrens op dit punt is bijna bereikt. Afgelopen week ben ik weer naar de plas geweest, omdat eindelijk het weer het toeliet om naakt te gaan recreëren.

Ik wandel graag en ben de plas een aantal malen rond gelopen. Wat ik tegenkwam stemde mij niet vrolijk. Overal rondom de plas vond ik afval. Van legen flesjes tot chipszakken en andere zooi.

Ze gingen zelfs af en toe samen uit, en toonden ook dan hun liefde voor elkaar. Ze kregen zo uiteraard heel wat aandacht er bij en regelmatig gingen ze van bil met een derde. Op een dag kwamen de 2 jongens iets vroeger dan aangekondigd thuis. Zij gingen er van uit dat ze alleen thuis waren, en eens binnen ontdeden ze zich van alle kledij. Een frisse, naakte duik in het zwembad zou hen deugd doen.

Eens in de keuken om naar buiten te gaan, viel het hen op dat de deur naar de tuin open stond. Hun ouders zorgen er altijd voor dat het huis goed afgesloten is. Er spookten meteen 2 gedachten door de jongens hun hoofd: Er was niet meteen schade te zien dus de jongens panikeerden en gingen snel hun kleren terug aandoen.

Bij hen thuis waren ze namelijk heel preuts. Zo moeten ze vb altijd de deur van de badkamer dicht doen wanneer ze zich wassen.

Eens terug in de kleren, op naar de tuin om uit te zoeken wie aanwezig is in huis binnen waren ze namelijk, gelukkig, niemand tegengekomen. Daar merkten ze hun vader op die in het zwembad aan het zwemmen was. Die schrok zich een bult en zwom meteen naar de kant van het zwembad. Ze installeerden zich en namen iets voor te drinken. Hun vader bleef aan de kant van het zwembad hangen. Na een 5 minuten vroeg Maurice zijn vader waarom hij niet doorzwom of bij hen kwam zitten.

Niet dat ik die verloren ben, anders had ik die al aangetrokken maar ik wist niet dat jullie zo vroeg gingen thuiskomen’ ‘Och, dat is wel even verschieten. Wij dachten dat jij altijd zo preuts was. Hopelijk viel het hun vader niet op. Dus moet ik altijd profiteren van mijn mening als ik alleen ben.

Smijten jullie anders eens mijn zwembroek? Dan kan ik uit het water komen. En je moet daar ook niet zitten wachten tot we weg zijn want dat komt er ook niet meteen van. Maar ja, veel zin om te blijven hangen had hij ook niet. Dus stapte hij uit het water. De jongens hun mond vielen open van verbazing. Hun vader naderde snel en net toen hij een handdoek wilde nemen trok Jasper die weg.

We zijn hier nu toch onder elkaar. Waarom gaan we niet met z’n allen naakt in plaats van met dit warme weer kleren aan te trekken? Nu was het de beurt aan z’n vader om daar met een mond vol tanden te staan.

Al was het afgesproken, trok de tweeling hun kleren uit. Daar stonden ze dan, 3 naakte mannen. Ik neem aan dat jullie veel bekijks hebben van de meisjes’. Dat maakte de vader wel nieuwsgierig. Dat is hygiënischer en zo lijkt je penis groter. Misschien was het wel eens tijd om zijn zonen wat seksueel op te voeden. Daarop bood hij hen spontaan aan dat hij ze wel kon aanleren hoe ze te werk moeten gaan om zichzelf intiem te scheren. Dat is de eerste maal nogal omslachtig, dus wou hij het bij hen wel uitvoeren.

Het is dan ook geen wonder te noemen dat de broers dit meteen ok vonden, en ze dus zeker bereid waren zich onder handen te laten nemen. Binnen de kortste keren, eens de behandeling gestart, hadden ze beide een erectie.

En eigenlijk is dat ook net goed. Het gaat stukken vlotter als je penis stijf is’.